Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
I SAMARBETE MED

Blev proffs med hjälp av excel: "Skrev i den varje dag för att nå mina mål"

THEIR PITCH

Sedan tidiga tonåren har målet varit solklart. 
Frida Maanum skulle bli proffs, och det med hjälp av excel-filer.
- Jag hade stora mål. men satte upp mindre sådana för att nå de stora så småningom, säger hon i Their Pitch. 

Foto: Bildbyrån

Det är långt ifrån alla som gillar att sitta med excel-filer, ännu färre är 14 år och njuter av att fylla i cellerna varje dag. 

Men Frida Maanum, som inför sin flytt till Sverige beskrevs som en av Norges största talanger, använde sig av excel varje dag för att se sin utveckling dag för dag och för att så småningom kunna nå sina långsiktiga mål. 

- Det började med att min tränare och jag satte upp mål, vilket alltid har varit viktigt för mig. Det var stora mål som man såg framemot som att spela i VM eller att spela för en professionell klubb, men jag satte alltid upp mindre mål för att nå de större. Det började med en målsättning och vad jag kunde göra varje dag för att uppnå dessa - så jag gjorde en excel-fil som jag skrev i varje dag, säger Maanum. 

ANNONS

Som 14-åring började den defensiva mittfältaren med att dokumentera sin utveckling, inte för att hon var tvungen - men för att hon tyckte att det var roligt att se sin utveckling. 

Och mindre än ett år senare hade Maanum tagit sig till Wolfsburg där hon under några tillfällen tränade med klubben och fick se hur det var att befinna sig i en professionell miljö - men det var aldrig något snack då om att signa den norska talangen.

- Det var stort. De är fortfarande en storklubb men då spelade några av världens allra bästa spelare där. Att få träna med dem och lära sig av dem och att få se faciliteterna - att bara få den känslan när du är 15 och få se vad som faktiskt finns där ute. 

Men flyttlasset bar av till Linköping och därefter till en av världens största klubbar, Arsenal, men den engelska toppklubben var inte ensam om att jaga norskan.

ANNONS

- Vi pratade med Everton och sen kom Arsenal med ett erbjudande som jag inte kunde säga nej till, och det var något som kändes rätt där och då. Det fanns aldrig någon deal med Everton, säger Maanum. 

Var Wolfsburg efter din signatur när andra klubbar jagade dig? 
- Nej, det var de inte. 

Publicerad 2022-03-04 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto