Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
I SAMARBETE MED

Böe Risa hyllas av svenske tränaren: "Intressant att jobba med"

THEIR PITCH

Sedan 2016 har Martin Sjögren varit huvudtränare för Norges damlandslag.
I premiäravsnittet av Their Pitch hyllar han sin mittfältare, Vilde Böe Risa.
-  Hon är en individ med stor ambition och visar på goda ledaregenskaper, säger Sjögren i ett mejl till Their Pitch. 

Foto: Bildbyrån

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan.

Tre månader innan Martin Sjögren tog över som förbundskapten för Norges damlandslag debuterade Vilde Böe Risa. Till tonerna av Beyonce gick hon ut på fotbollsplanen och nätade direkt efter att hon bytts in i den 65:e minuten. 

Sjögren har alltså nästan varit med genom hela Böe Risas seniora landslagskarriär och känner henne ganska väl. I Their Pitch hyllar han mittfältaren.

- Hon är en individ med stor ambition och visar på goda ledaregenskaper. Vilde är en spelare som är intressant att jobba med och som har ett fint utvecklingsfokus, säger Sjögren och fortsätter:

- Hon har en bra förmåga att läsa spelet och ligga i framkant på vad nästa steg i kan bli utifrån given situation. Hon har en fin passningsfot och har en god förmåga att kunna styra tempot i anfallsspelet och då framför allt i speluppbyggnadsfas. Hon är aktiv i sin spelbarhet i första fasen av anfallsspelet och bra i att hitta en fin position för att knyta samman laget i sin form för att skapa goda relationer inom laget. I avslutsfas så balanserar hon laget på ett bra sätt. Hon har ett ganska bra skott som hon skulle behöva använda sig av oftare.

ANNONS

Sjögren menar också att det finns möjlighet för Böe Risa att utveckla sitt personliga spel. Speciellt när det kommer till försvarsspelet.

- Det hon behöver utveckla i sitt försvarsspel är sina förflyttningar och delvis sitt närkampsspel.

Publicerad 2022-01-21 kl 17:23

Fakta

Här hittar du podden!

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto