Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Egurrola om landslagsvalet: "Gjorde det för att hedra min mamma"

THEIR PITCH

Tre landslag att välja mellan.
Till slut föll Damaris Egurrolas val på Nederländerna.
- Jag gjorde det för att hedra min mamma, säger hon i Their Pitch.

Foto: Bildbyrån.

Damaris Egurrola föddes i USA. Hennes mamma är från Nederländerna och hennes pappa är från Spanien. Därmed har Lyon-mittfältaren tre olika pass och kunde välja mellan tre olika landslag.

Under sin ungdomskarriär spelade 23-åringen för Spanien, dit hon flyttade som sex-åring. Men när hon skulle besluta sig för vilket landslag hon ville spela i på seniornivå valde hon bort Spanien och USA för spel i Nederländerna.

I podcasten, Their Pitch berättar hon om beslutet.

- Jag har hela tiden vetat om att jag en dag skulle behöva ta ett beslut men jag tänkte inte på det. Jag vann EM med U-20 och det var väldigt speciellt, säger hon och fortsätter:

ANNONS

- Jag hade inte en chans med det spanska landslaget på grund av olika anledningar men hade fortfarande två väldigt bra alternativ.

Och till slut föll valet på Nederländerna.

- Processen var ganska enkel, både USA och Nederländerna kontaktade mig men jag var främst fokuserad på Nederländerna eftersom jag känner mig mer europeisk än amerikansk. Och jag kände också att det var ett sätt att hedra min mamma på. Så när jag började prata med Nederländerna visste jag att det var något extra där.

Vem är det som hör av sig i en sån process?
- I USA var det inte tränaren. Det var någon annan och sen visste Lindsey Horan och Macario (Catarina), om min situation med Nederländerna, men jag tror inte att jag hade ändrat mig om USA kom in i samtalet tidigare, säger Egurrola.

Publicerad 2022-11-22 kl 05:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto