Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Experten: "Det engelska fotbollsförbundet (FA) är och har varit förebilder nu under några år"

THEIR PITCH

I Fotbollskanalens podcast Their Pitchs sista EM-special har Mia Eriksson och Willie Kirk sällskap av Viaplays fotbollsexpert och kommentator Pär Lagerström och PlaymakerAI:s datanalytiker Jesper Haglöf. 

Foto: Bildbyrån

Det pratas känslor och tankar kring EM som helhet, varför England i slutändan vann, vilken ljus framtid Tyskland ser ut att ha och än en gång pratar vi om Sveriges resultat. Pär får också frågan om hur han tror att svensk damfotboll och andra nationers kan dra nytta av vad den engelska fotbollens framgång kan dra nytta och lära sig av:

- Det engelska fotbollsförbundet (FA) har varit förebilder under några år nu och jag tror att man måste gå tillbaka några år för att se vad man skulle kunna använda sig av för att utveckla damfotbollen ytterligare i både Sverige och andra länder.
FA's jobb med Women's Super League där de tydligt tog ställning för damfotbollen och sa att nu måste det här hända och vi tar täten och går först visade att investerarna var redo och de hakade på. Det är den största lärdomen, att det behövs investeringar och tid för att förändra. 
ANNONS
I avsnittet pratar vi om Jespers datasimulation av EM som han delade med sig av i vårt preview-avsnitt och vi kan såklart heller inte låta bli att prata om Johanna Rytting Kaneryds (som vid tidpunkten av inspelningen ryktades till Chelsea men som nu är klar för Londonlaget) chanser om att ta en startplats i ett redan stjärnspäckat lag och Willie delar med sig av tankarna han har om att JRK ska bli en del av Emma Hayes lagbygge. 
God lyssning!

 

 

Publicerad 2022-08-09 kl 06:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto