Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
I SAMARBETE MED

Fischer om OS-guldet: "Hade gjort väldigt ont"

THEIR PITCH

Nilla Fischer missade OS.
I Their Pitch berättar Fischer om finalkänslorna när Sverige hade chans på guld.
- Jag önskade av hela mitt hjärta att vi skulle vinna, men jag visste att det skulle göra väldigt ont att inte ha en guldmedalj, säger Fischer i Their Pitch.  

Foto: Bildbyrån

Sedan 2001 har Nilla Fischer varit med i det svenska damlandslaget. Och har tagit flera medaljer, senast ett brons i VM 2019. I Rio 2016 tog hon sin första OS-medalj men när damlandslaget hämtade hem ännu en medalj i Tokyo fick Fischer kolla på från soffan. 

- Det var mixade känslor att kolla på från soffan. Jag var självklart väldigt glad för dem, i början var det lite overkligt att kolla på matcherna och veta att jag hade varit där om vi inte haft vår andra son. Men jag hade aldrig valt annorlunda, säger Fischer.  

Fischer vet hur det känns att förlora ett silver och berättar i podcasten att det inte spelar någon roll om man är en favorit eller en underdog i en final – men att Sverige helt klart var det bättre laget. 

ANNONS

- När man ser från utsidan så tror jag att spelarna hade en annorlunda känsla och att de spelade ett annorlunda spel. Jag önskade av hela mitt hjärta att vi skulle vinna, men jag visste att det skulle göra väldigt ont att inte ha en guldmedalj. Det är något jag har siktat mot i väldigt många år, nu blev det silver men jag hade självklart firat ett guld med tjejerna också. Men jag tror att det slog ner ännu hårdare att det här är året som vi kommer vinna hela skiten. Vi spelade bra efter OS och gör det fortfarande, jag tycker att vi utvecklas varje samling och jag tror att vi har väldigt bra chanser att ta hem guldet i sommar.  

Om du tas ut kommer du att vilja spela? 
- Du vill alltid komma med i landslaget. Men allt måste falla på plats med familjen och situationen vi befinner oss i. Men det är varje spelares dröm att representera sitt land i ett mästerskap, avslutar hon.  

ANNONS
Publicerad 2022-03-10 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto