Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förbundskaptenen om spelare som lyckas: “Det är inte alltid tränaren som är lösningen”

THEIR PITCH

Peter Gerhardsson, den svenska förbundskapten, fått det svenska damlandslaget att blomstra. När EM börjar i England går man in i turneringen som favoriter. I Fotbollskanalens podcast Their Pitch berättar han om vad han tror är nyckeln till att vissa spelare lyckas och andra inte. 

Foto: Bildbyrån

Spelare som Magdalena Eriksson, Lina Hurtig, Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius har alla utvecklats enormt under Peter Gerhardssons ledarskap i det svenska landslaget. Ja, hela laget har tagit stora kliv under hans tid som förbundskapten.  

 - Om man vill lära sig nya saker och bli bättre så måste man träna, träna och träna. Man kan inte tro att det alltid är tränaren som är lösningen för vi har inte alltid den tiden som behövs. Om du vill bli bättre på något så måste du själv fatta beslutet: “Jag vill lära mig det här” och sedan gäller det bara att hitta tid till att träna, Gerhardsson.

ANNONS

Gerhardsson hade en tydlig spelidé om hur han ville utveckla det svenska landslaget när han fick jobbet efter Pia Sundhage. En av anledningarna till framgången som Gerhardsson pekar på är 

 - Vi pratar mycket om att coacha varandra. Vi coachar varandra i ledarteamet och spelarna coachar varandra. Vi har jobbat mycket med det. 

Sverige inleder EM-slutspelet i grupp C med att spela mot Nederländerna den 9 juli, avspark 21:00. I gruppen finns också Schweiz och Portugal. 

Publicerad 2022-06-28 kl 06:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto