Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
I SAMARBETE MED

”Han gjorde en stor powerpoint och visade mig allt”

THEIR PITCH

Alla vägar leder till Rom. Eller i detta fall ett engelskt lag. 
I Their Pitch berättar den danska stjärnan, Rikke Sevecke, om målet att sig till en proffskarriär i England.
- Jag visste att jag skulle dit, men jag visste inte vilket lag jag skulle välja, säger Sevecke.  

Foto: Bildbyrån

För Rikke Sevecke började proffskarriären i Bröndby där hon spelade i fyra säsonger innan det bar av till FC Fleury 91 i den franska högstaligan. Men målet har alltid varit solklart.  

Att ta sig till Women’s Super League och England. 

- Jag visste att det skulle vara ett litet steg att ta när jag gick till Fleury, men jag visste att det var ett steg som skulle ta mig ännu längre. Mitt huvudmål har alltid varit att ta mig till England. Jag har alltid tyckt om att kolla på den engelska ligan. Professionaliteten, nivån som man spelar på och fansen som är väldigt engagerade i fotbollen.  

ANNONS

Sevecke menar vidare att steget till Frankrike berodde på att hon visste att hon skulle utvecklas samt att det fanns större möjlighet för henne att bli sedd som spelare. Dessutom lockade speltiden och det faktum att den franska ligan är en toppliga inom damfotbollen.  

Men tiden mellan övergången var hektiskt – 25-åringen berättar att det gick månader utan lagträning på grund av covid. Och när hon skulle skriva på för en engelsk klubb skedde all kontakt via Zoom. 

- Det var en så konstig tid samtidigt som jag behövde hitta en ny klubb. Det var förvirrande men jag hade olika möjligheter från England, jag visste att jag skulle dit. Det var bara att jag tänkte, "vilket lag ska jag välja", säger hon.  

Du hade alltså fler erbjudanden?
- Ja, det hade jag. Men Everton var väldigt specifika. Det var ett enkelt val efter att jag pratat med dåvarande tränaren, Willie Kirk. Han övertalade mig till att komma, säger hon och fortsätter: 

ANNONS

- Han gjorde en stor powerpoint och visade mig allt, jag tyckte att det var riktigt coolt. Han pratade om vad han hade för plan med laget och med mig.  

Publicerad 2022-02-15 kl 06:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto