Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
I SAMARBETE MED

Landslagsbackens chock när storklubben visade intresse: "Jag visste att jag var bra, men så bra?"

THEIR PITCH

Landslagsbacken Hanna Glas skrev på sitt första utlandskontrakt i september 2018. Då bar flyttlasset av till Frankrike, och huvudstaden, för spel i Paris Saint-Germain.
I Fotbollskanalens podcast, Their Pitch, berättar Glas om tankarna som gick när hon först fick höra att storklubben var intresserad av hennes signatur.
- Jag visste att jag var bra, men var jag så bra? Men jag tänkte att det var en väldigt bra möjlighet, och att jag skulle ångra mig om jag inte tog chansen, säger hon i Their Pitch.

Foto: Bildbyrån

Hanna Glas hade precis slagit sig in som en startspelare i den svenska elvan – och i Eskilstuna United var hon en nyckelspelare.

Då hörde Paris Saint-Germain av sig till fotbollsstjärnan som berättar att hon var överväldigad och chockad över att klubben visat intresse.

- Jag var chockad när jag först hörde om att de hade visat intresse. Jag visste att jag var bra, men var jag så bra? I slutändan var det ändå ett enkelt beslut, säger hon.

Men tanken att stanna i Sverige kittlade lite – att lämna tryggheten var inte en självklarhet. Speciellt inte när man varken känner sig bekväm med kulturen eller kan språket. 

ANNONS

- Jag tänkte: ”ska jag ta det, jag vet inte om jag kommer spela eller hur det kommer att bli. Vill jag stanna i Sverige? Det är det säkra valet. Jag vet att jag kommer spela, jag kan ligan och jag känner spelarna”. Men sen tänkte jag också att jag hela tiden vill utvecklas som person men också som spelare. 

Hon fortsätter:

- Det var en väldigt fin möjlighet och jag hade ångrat mig om jag inte tog chansen. Men det var jobbigt med ett nytt land, nytt språk och ny kultur på och av planen. Jag kämpade en del innan jag kom in i det på riktigt.

Penna mötte papper och det blev totalt två säsonger i PSG innan hon skrev på ett treårskontrakt med tyska storklubben, Bayern München, där hon spelar i dag. 

I det svenska landslaget har hon gjort 51 landskamper och tagit medaljer i både VM och OS.

Publicerad 2022-01-25 kl 06:00

Fakta

Här hittar du podden!

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto