Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
I SAMARBETE MED

Landström: ”Jag satte mig på fel plats och det fick jag höra”

THEIR PITCH

Champions League-debut innan sin debut i damallsvenskan. I veckans avsnitt av Their Pitch gästar Elin Landström.

Foto: Bildbyrån

Elin Landström minns tillbaka på sin första tid i Umeå IK.  
- Jag satte mig på fel plats och det fick jag höra, sa hon

Elin Landström är uppväxt strax utanför damfotbollens mecka, Umeå. Ett stort privilegium menar svenskan som numera spelar i Inter till vardags. 

- Jag förstod det inte då men jag kan nu se vilket privilegium det var att ha så stora matcher så nära. Champions League och topplagen i damallsvenskan varje helg.  

Hon fortsätter: 

- Jag hade förebilder så nära att för mig var det naturligt att se de professionella spelarna, så har det varit för många. Jag är väldigt tacksam för det.  

ANNONS

Hon kom sedan att spela med några av världens största stjärnor i Champions League och damallsvenskan – men CL-debuten kom före debuten i damallsvenskan. 

- Jag förstod nog inte hur stort det var. Men jag minns känslan och hur nervöst det var, det är ett fantastiskt minne.  

Och inför säsongen 2009 flyttades den i dag 29-åriga backen upp till A-laget. Det var sensommar och första dagen av gymnasiet – Landström som inte visste bättre satte sig vid planen och började snöra på sig fotbollsskorna. Då kom André Jeglertz, dåvarande huvudtränare för Umeå IK och frågade vad Landström gjorde. 

- Jag har nog aldrig varit så nervös. Jag hade redan bytt om och han frågade vad jag gjorde. Sen berättade han att man alltid samlas i omklädningsrummet, så han kom för att hämta mig så att jag kunde sitta med tjejerna. Men jag visste inte vart jag skulle sitta, allt var väldigt nervöst – men nu är det ett fint minne, säger hon. 

ANNONS

Kände du dig välkomnad av laget?  

 - Ja, det gjorde jag. Men jag satt på fel plats och det fick jag höra.  

Publicerad 2022-02-08 kl 06:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto