Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

NY PODD PÅ FOTBOLLSKANALEN - Their Pitch tar dig med ut på planen med de stora damfotbollsstjärnorna

THEIR PITCH

Fotbollskanalen presenterar stolt Their Pitch!
En ny podd om damfotboll, med spelare från den absoluta världseliten.
Första gästen är Norge och Manchester Uniteds mittfältsstjärna Vilde Bøe Risa.

Nytt år, nytt stort mästerskap i sommar, och kanske nya nyårslöften? Fotbollskanalen kan i alla fall lova att Their Pitch kommer att låta dig lära känna några av de allra största damfotbollsstjärnorna. Utöver premiäravsnittet med Vilde Bøe Risa väntar gäster som Bayern Münchens Hanna Glas, Arsenals Frida Maanum och längre fram så klart svenska landslagsprofiler men också stjärnor som Irene Paredes, till vardags i Barcelona och kapten för EM-topptippade Spanien och de nordiska EM-ländernas förbundskaptener.

Så, vad kan du som lyssnare förvänta dig av Their Pitch? Varje tisdag med start nästa vecka, den 18 januari, får du i sällskap av Amanda Zaza och Mia Eriksson möta spelare som berättar om sina karriärer och sina erfarenheter på och vid sidan om planen, med fokus på det sistnämnda.

Annons

- Vi har en stark tro på att våra olika ingångar till damfotbollen skulle vara perfekt för en podd med ett unikt innehåll. Jag bidrar med den journalistiska ingången och kollen på det nyhetsmässiga inom damfotbollen, och Mia får en plattform där hon kan djupdyka i fotbollsanalys. Och vad är bättre än att få ta med det till dem som faktiskt utövar sporten? Ambitionen är att “Their Pitch” ska bli en podcast där vi utbyter erfarenheter med varandra och lär oss mer om spelet fotboll tillsammans, samtidigt som vi får chansen att lära känna dem som är med i varje avsnitt. Kanske på ett annat sätt än hur dessa har porträtterats förut, säger Amanda som dessutom kommer att nyhetsrapportera regelbundet  om damfotboll på Fotbollskanalen.

För Mia Eriksson som är sportfotograf och  utbildad  i taktisk fotbollsanalys på Barcelona Innovation Hub är podden en möjlighet att få borra djupare i den taktiska delen av gästernas karriärer.

Annons

- Många som tittar på fotboll är självutnämnda analytiker, tänk att vi i Their Pitch nu får chansen att prata om hur proffsen tränar på att utveckla sitt passningsspel varje dag, hur de själva ser på sina roller och positioner ute på planen och hur de använder fotbollsanalys för att bli ännu bättre på det dom gör på sina arbetsplatser varje dag. En stor dröm för en fotbollsnörd som mig och jag är tacksam att både erbjuda dem den här plattformen men också tacksam för att jag själv får möjligheten till att lära mig mer om fotboll från dessa stjärnor, säger hon inför poddpremiären. 

Du kan också förvänta dig texter i anslutning till poddarna i form av nyhetsvinklar av Amanda och taktisk analys av Mia.

Their Pitch blir Fotbollskanalens fjärde podd tillsammans med Lundhs, Fotbollskanalen on Tour och Fotbollskanalen Headlines.

Annons
- Det känns väldigt kul att välkomna Their Pitch in i Fotbollskanalens universum. Vi kommer kunna erbjuda våra användare möten med några av de allra största spelarna och ge en djupare bild av dem både på och utanför planen. Att Amanda och Mia med sin stora kunskap och engagemang kommer att kunna vässa vår bevakning av damfotbollen även utanför podden är också något jag ser väldigt mycket fram emot, säger Tobias Rosvall, nyhetschef Sport på TV4 och chefredaktör Fotbollskanalen.

Något som är speciellt för Their Pitch och som blir tidigare outforskat territorium för Fotbollskanalen är att podden görs helt och hållet på engelska, något som breddar gästlistan och ger en större publik chansen att lära känna poddgästerna.
- Intresset för initierat och starkt innehåll kring damfotbollen växer snabbt - över hela världen. När vi kommer att intervjua några av de största spelarna i världen så vill vi ge så många som möjligt chansen att ta del av det, säger Tobias Rosvall.

Annons
Publicerad 2022-01-14 kl 16:07

Här hittar du podden!

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto