Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rasar över EM-arenorna: "Det är pinsamt"

THEIR PITCH

Island kommer att spela två av sina gruppspelsmatcher under EM på en arena som tar 7000 åskådare. 
Det är något som får stjärnan Sara Björk Gunnarsdottir att rasa i podcasten Their Pitch. 
- Det är bara respektlöst mot damfotbollen, säger hon.   

Foto: Bildbyrån

Sommarens stora höjdpunkt kretsar kring EM i England. Ett mästerskap som väntas bli det största någonsin in damfotbollen. Med mindre än tre månader kvar till avspark har sju matcher redan sålt slut. Bland dessa finalen på Wembley som har kapacitet för 90 000 åskådare.  

Island kommer att spela sitt fjärde EM någonsin och redan har två av nationens gruppspelsmatcher sålt slut. Matcherna kommer att spelas på Manchester City Academy Stadium – en arena som endast tar emot 4,700 åskådare.  

Det är något som får den isländska stjärnan, Sara Björk Gunnarsdottir, att rasa.  

- Jag är besviken över arenorna som vi har fått. Det är chockerande – vi spelar en turnering i England med flera stora arenor och vi får spela på en träningsanläggning som tar vad? 4000 åskådare. Det är bara pinsamt och det är inte den respekten som vi förtjänar. Det har inte förberett sig på att vi kan sälja mer än 4000, det är respektlöst mot damfotbollen, säger hon i Their Pitch. 

Björk Gunnarsdottir menar att rekordmatchen i Champions League-kvartsfinalen mellan Barcelona och Real Madrid är ett tydligt exempel på damfotbollens framkomst. Och att mästerskapen år för år blir större och bättre när det kommer till nästan allt, men att detta är ett steg bakåt.  

- Damfotbollen tar två steg i rätt riktning men sen händer sådant här och då tar man en steg tillbaka. Men det kommer att spelas matcher på större arenor som jag är säker på kommer att sälja slut. Damfotbollen exploderar och man börjar få respekten som man förtjänar. Det blir bättre – det pumpas in mer pengar nu och det går i rätt riktning. Men det är fortfarande saker som behöver förbättras.  

Man skulle aldrig sätta en mästerskapsmatch på en träningsanläggning för herrarna, varför tror du att man gör det när det kommer till damfotbollen?
- Jag önskar att jag visste svaret på den frågan. Man undrar om de ens följer damfotbollen, för det handlar om sunt förnuft. Det är bara dumt att prata om för att det är orimligt och frustrerande.  

Biljetterna till matcherna har sålt slut så fort att familjemedlemmar har haft svårt att få tag på biljetterna till mästerskapet.  

- Det hade säkert kommit över 20 000 från Island för att se på matcherna. Men familjemedlemmar kämpar för att få tag på biljetter för att så fort man kunde köpa biljetter sålde de slut.  

Tycker du att man borta flytta matcherna till större arenor? 
- De borde till 100 procent tänka om. För om man ser på reaktionerna och hur många som köper biljetter och hur populärt det har blivit – då måste man tänka om.  

Publicerad 2022-04-19 kl 06:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto