Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
I SAMARBETE MED

Svenska doldisen nobbade Real Madrid: "Var inte enkelt"

THEIR PITCH

Freja Olofsson stod för en stark debutsäsong med Racing Louisville i NWSL. 
Då ryktades hon bort till Real Madrid.  I Their Pitch berättar hon om valet att stanna kvar i den amerikanska högsta ligan. 
- Det var inte enkelt. Jag ville att någon skulle ta beslutet åt mig, säger hon i podcasten.  

Foto: Bildbyrån

Freja Olofsson lämnade Kif Örebro för Racing Louisville i den amerikanska högsta ligan – där blev hon genast en viktig kugge och nyligen skrev hon på för ytterligare år i Louisville.  

-En flytt till NWSL hade jag aldrig tänkt på men sen hörde de av sig och då var det lite: ”Jag vet inte, det är så långt borta och jag kan inget om ligan”. Det var ganska enkelt att säga ja, jag hade varit dum om jag sa nej, säger hon i Their Pitch.  

Hur har det varit att hitta din plats i laget? 
Det har varit utmanande. Man spelar på ett annat sätt än vad man gör i Europa, dessutom har jag spelat som en mer defensiv mittfältare och i Örebro var jag mer involverad i offensiven. Så det har varit utmanande att anpassa sig till det, såväl som farten av ligan.  

ANNONS

Och i november ryktades Olofsson till Real Madrid – och hon berättar att det var ett svårt beslut att nobba den spanska storklubben. 

- Det var inte enkelt. Jag hade diskussioner med min agent och ville att folk skulle ta ett beslut åt mig. Men jag kände att jag hade mer att ge med Racing Louisville.  

Publicerad 2022-05-17 kl 06:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto