TV: Cechs dråpliga tavla kunde ha sänkt Tjeckien

EMdamgammalNorg

Tjeckien såg ut att gå mot en bergsäker vinst mot Grekland vid ställningen 2-0 men då skämde Petr Cech ut sig med jättetavla.

Tjeckien chockstartade mot Grekland med två mål redan efter sex minuter. Och fram till den 53:e minuten såg ledningen bergsäker ut men då klev Petr Cech in i handlingen och bjöd in grekerna i matchen.

Den stensäkre målvakten som sällan brukar stå för tabbar och har även en bragdinsats för Chelsea i Champions League-finalen i ryggen. Då stod Cech för tre straffräddningar och var en av de stora hjältarna i Chelseas triumf.

Men i den 53:e minuten var tjecken inte sitt vanliga jag och på ett tamt inspel skulle Cech bara plocka in bollen i sin skopa. Men målvakten lyckades inte och bollen studsade till Theofanis Gekas som bara kunde rulla in bollen i mål.

Vilket innebar 2-1 och grekernas hopp tände.

Fast till Cechs stora lättnad kunde Tjeckien hålla ut och vinnamatchen med 2-1 mot ett tafatt Grekland. Nu lever Tjeckiens slutspelsdrömmar i allra högsta grad.

Publicerad 2012-06-12 kl 20:08