Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TOPP 100

FOTBOLLSKANALEN TOPP 100: Plats 3-1: De var bäst i världen 2016

Foto: SCANPIX

Fotbollskanalen topp 100 är framme vid de tre allra bästa spelarna i världen 2016. La Liga-dominansen fortsätter, men vem hamnar egentligen allra längst fram?

Fotbollskanalen topp 100 är tillbaka för ett fjärde år på raken. Fotbollskanalens redaktion har med hjälp av C Mores och TV4 Sports experter och kommentatorer utsett de 100 bästa spelarna i världen under kalenderåret 2016.

Förra året var Barcelona-dominansen total i toppen av listan, med Leo Messi som vinnare före Neymar och Luis Suarez. Årets nedräkning är nu framme vid den sista delen av listan, där årets topptrio presenteras.

3. Antoine Griezmann
Klubb:
Atlético Madrid Nationalitet: Frankrike Född: 1991

Haft en enorm utveckling sedan han lämnade Frankrike för La Liga. Fick sitt genombrott i Sociedad och när han sedan hamnade i Atlético Madrid och Diego Simeones famn tog han klivet till att bli en av de bästa i världen. Är numera en oerhört pålitlig målskytt och kombinerar snabbhet och opportunism med vass teknik på bästa sätt. Var strålande under EM i somras vilket bekräftade hans position som en anfallare i världsklass. Har under hösten fortsatt att ösa in mål för Atlético.

2. Lionel Messi
Klubb:
Barcelona Nationalitet: Argentina Född: 1987

Haft det fortsatt knackigt i det argentinska landslaget där han bland annat var med och förlorade Copa America-finalen i somras. Något som fick honom att temporärt hota med att sluta i landslaget. I Barcelona är han dock fortsatt obestridd kung. När Messi får sin utomjordiska kvickhet och extrema bollkontroll att stämma till hundra procent, känns det som om han kan göra vad han vill, när han vill. Har vunnit åtta ligaguld, fyra Champions League-titlar, blivit vald till världens bäste spelare fem gånger och fått så många fler utmärkelser att det inte får plats att skriva. Unikum.

1. Cristiano Ronaldo
Klubb:
Real Madrid Nationalitet: Portugal Född: 1985

Målmaskin och fotbolls-virtuos i formel 1-förpackning som kommer att gå till historien som en av de allra bästa. Är tekniskt fulländad, har grym spänst i luftrummet och accelererar i höghastighet. Gjort fler mål än matcher för “Los Merengues”. Haft ett fantastiskt 2016 där han vann Champions League med Real Madrid och sedan EM-guld med Portugal. Även om Ronaldo inte levererade på sin högsta nivå under EM-turneringen, visade han upp nya sidor som pådrivare och god lagspelare. Vann nyligen inte helt oväntat Ballon d´Or för fjärde gången i sin karriär.

Vem tycker du har varit bäst i världen 2016?
  • Cristiano Ronaldo
  • Leo Messi
  • Antoine Griezmann
  • Någon annan
RÖSTA SE RESULTAT

FOTBOLLSKANALEN TOPP 100

Fotbollskanalens topp 100-lista är framröstad av Fotbollskanalens redaktion och bloggare tillsammans med C More och TV4 Sports kommentatorer och experter. Alla gör sin lista där ettan får 100 poäng, tvåan 99 poäng trean 98 poäng och så vidare. Allting räknas sedan ihop till den slutgiltiga listan.

Publicerad 2016-12-24 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons