Hümmet hjälte - gav Rizespor seger

Süper Lig

Deniz Hümmet har gjort sitt första mål i Turkiet.
Under söndagen klev anfallaren fram och sänkte Yeni Malatyaspor.

Deniz Hümmet, 25, lämnade i somras IF Elfsborg för spel i turkiska laget Caykur Rizespor i Süper Lig. Efter ett år på lån hos Örebro SK ville anfallaren testa på spel utomlands.

Under hösten har Hümmet fått gott om speltid i Turkiet, men fick vänta fram till i dag, söndag, på att få fira sitt första mål i den turkiska högstaligan.

Hümmet hoppade in i den 65:e minuten mot Yeni Malatyaspor hemma och ordnade sedan 1-0 med tio minuter kvar av ordinarie tid. Hümmet mötte ett inspel i straffområdet, tog emot bollen och satte sedan kulan i nät. Det räckte i slutändan till seger med 1-0.

Hümmet är nu noterad för ett mål på 14 matcher i Turkiet, samtidigt som Caykur Rizespor är på 17:e-plats i Süper Lig. Tidigare Elfsborg-backen Sebastian Holmén kom även till spel i 90 minuter för Rizespor i söndagens seger.