POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TURKIET
14v

Khalili opererad - siktar på comeback nästa år: "Kanske tuffaste perioden i min karriär"

Foto: Bildbyrån.

Abdul Khalili missar resten av höstsäsongen. 
Han opererade sig nyligen och siktar på comeback nästa år. 
- Kanske den tuffaste perioden i min karriär, säger han till Fotbollskanalen. 

Abdul Khalili, 26, lämnade i somras Genclerbirligi för Kasimpasa i Süper Lig, Turkiet. I ligapremiären spelade han från start mot Caykur Rizespor och blev stor hjälte med ett avgörande frisparksmål på övertid till 3-2. I samma sekvens skadade han däremot baksidan i ena låret och blev borta från spel under en längre tid. 

Nyligen var han åter tillbaka i träning och redo för comeback, men än en gång var oturen framme, då han slet upp den gamla skadan på träning och tvingades till operation. 

- Jag tycker att det kändes bra. Jag hade tränat på bra, men slog sedan upp skadan igen. Det var jobbigt som fan, men det är samtidigt en del av fotbollen. Jag fick börja om från noll, operera mig och var tillbaka på ruta ett igen, säger han till Fotbollskanalen. 

För Khalili var de första dagarna jobbiga och många tankar gick genom huvudet. 

- Vad ska jag göra? Kommer jag bli frisk igen? Ska jag alltid vara sönder? Det var bara negativt i ens huvud. Man måste vara stark, bita ihop och köra. Om du tycker synd om dig själv, så går det bara nedåt. Du måste lyfta upp dig själv och köra. Det finns ingen annan väg, det är ingen som kommer hjälpa dig. Du måste vinna kampen mot dig själv och om du vinner den, så klarar du det. 

Han har samtidigt under hela tiden fått god stöttning av klubben. 

- Det har varit jättebra, de har varit riktigt bra mot mig. Alla har varit vänliga och hela den biten. När du är skadad tänker du inte, du är helt vilse. Det var som sagt jobbigt, kanske den tuffaste perioden i min karriär. Jag har aldrig varit skadad på det här sättet, att jag först skadar mig och kommer tillbaka, men sedan skadar mig igen. Nu har jag varit med om det här och ska jobba mig tillbaka. 

Khalili kommer under de kommande veckorna att rehabiliteringsträna i Sverige. 

- Jag vet inte riktigt ännu hur länge jag stannar, men kanske, en, två, tre veckor. Det är skönt att få rensa huvudet, köra rehab och vara med familj och vänner. Det blir mycket rehab. Jag kommer att köra för fullt. Det finns inte med semester eller vila. 

Nu tar han sikte på att vara tillbaka till nästa år. Han vill inte stressa fram en comeback.

- Jag har sagt till mig själv att inte stressa med det här just nu. Jag får låta det ta den tiden det tar. Om det är åtta veckor eller sex veckor får kroppen avgöra. Jag har räknat bort den här halvsäsongen, då jag vill komma tillbaka helt frisk och kunna gå ut och spela utan att oroa mig över att något ska hända. Jag väntar till efter jul och nyår, sedan får man köra på efter det när serien drar igång igen. 

Kasimpasa är efter elva omgångar fyra i ligatabellen, fem poäng bakom Basaksehir i serieledning i Süper Lig. 

Publicerad 2018-11-08 kl 14:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå