Süper Lig

Den turkiska fotbollen skakas återigen av turbulens.
Istanbulspor vägrade spela klart mötet med Trabzonspor på tisdagen.
Enligt Fanatik var det på grund av missnöje med ett domslut.

För ungefär en vecka sedan sattes den turkiska fotbollen på paus efter att Ankaragücüs dåvarande president Faruk Koca misshandlat domaren Halil Umet Meler direkt efter slutsignal.

På tisdagen återupptogs ligaspelet och kaos utbröt på nytt.

Istanbulspors spelare klev av planen med dryga 20 minuter kvar i mötet med Trabzonspor. Kort dessförinnan hade Paul Onuachu gjorde 2-1 för Trabzonspor.

Enligt tidningen Fanatik var det Istanbulspors ledning som ombad spelarna att vandra av planen och det som en protest mot domaren, eftersom de ansåg att Onuachus fullträff borde ogillats eftersom det föregicks av en regelvidrighet.

Vidare uppger tidningen att Trabzonspors klubbpresident Ertuğrul Doğan försökt övertyga Istanbulspors dito Ecmel Faik Sarıalioğlu om att återuppta matchen.

Istanbulspor-spelaren Simon Deli bönade på sina knän inför klubbpresidenten om att återuppta matchen, men utan gehör. Båda lagen vandrade av planen och matchen avbröts i den 73:e minuten.

Vad som händer med matchen är i skrivande stund oklart.

Publicerad 2023-12-19 kl 20:05