Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Ståhl om debuten mot serieledaren: "Rätt mäktigt att få spela mot de här spelarna"

Värvad från Norrby i början på januari.
I måndags kom debuten för Adam Ståhl i Karabükspor - mot serieledaren Istanbul BB.
- Det är ett jävla klasslag som vi möter. Lite skillnad mot superettan, säger Ståhl till Fotbollskanalen.

Adam Ståhl såldes i början av januari av Norrby till jumbon i den turkiska högstaligan, Karabükspor. I måndags debuterade mittfältaren för sin nya klubb. Ståhl hoppade in i halvtid mot serieledaren Istanbul Basaksehir - i underläge 5-0.

- Det var både plus och minus skulle jag säga. Jag är otroligt glad över att jag fick göra debut, men sedan förlorade vi med 5-0 så det är egentligen det viktiga om man säger så. Men att jag fick göra debut är jag jätteglad över. Det kändes jättetufft, säger 23-åringen till Fotbollskanalen.

Lite speciellt att hoppa in när man ligger under med 5-0, hur tänkte du kring det?

ANNONS
- Jag tänkte bara att jag skulle elda på laget och man får liksom spela för märket på tröjan. Även om matchen hade gått åt ett håll så får man ändå slita in i det sista liksom. Och sedan hade jag ju ändå tid att kunna bevisa vad jag går för fansen och för tränaren, så jag gick bara in med öppet sinne och bara körde på.

Karabükspor lyckades åtminstone stoppa blödningen i den andra halvleken och Istanbul BB vann med halvtidssiffrorna 5-0. Att försöka spela jämnt efter paus blev en morot för inhoppande Ståhl.

- Ja självklart, det hade varit konstigt om det inte hade varit det. Men det hade varit kul att få göra något framåt så siffrorna hade sett lite bättre ut. Men sedan är det ett jävla klasslag som vi möter med, det är världsstjärnor genom hela laget. Så det var väldigt svårt.

Ja det var ju serieledaren ni ställdes mot, kändes det så ute på planen också?

ANNONS
- Ja, verkligen. Sedan var det ju min debut, så jag vet inte riktigt hur de andra lagen är att spela emot i Süper Lig. Men det var ett klasslag, det är det bästa motståndet jag har mött genom min karriär. Det var rätt mäktigt att få spela mot de här spelarna också, och ta i hand med Arda Turan efter matchen och så. Det är lite skillnad mot superettan om man säger så.

Efter cirka tre veckor med sin nya klubb är Adam Ståhl väldigt positiv över flytten.

- Det har varit jättebra verkligen. När jag skrev på för dem och skulle flytta ner hit så var det mycket i huvudet och man tänkte "hur fan ska det här gå?" Att flytta till ett annat land och så, det kändes väldigt stort. Men nu när man väl kommit ner på plats och turkarna är så varma som de är så jag känner jag mig otroligt hemma här, det känns jättebra verkligen. Så jag får hoppas att jag får spela mer och visa vad jag går för och komma in i det mer, säger mittfältaren.

ANNONS

Hur tycker du att dina kvalitéer passar in i den turkiska fotbollen av det du känt av hittills?
- På träning så känner jag att jag gör bra ifrån mig. Sedan är jag en ödmjuk kille så jag ska inte sitta här och säga för mycket. Men jag tycker att jag håller måttet, om man tittar på matchen så tycker jag inte att jag gjorde bort mig. Jag tycker att det gick rätt bra ändå. Sedan får man jobba på. Jag kommer liksom från superettan, så man kan inte komma ner här och tro att man ska dominera heller. Men det är stor skillnad på tempot om man kollar svensk fotboll och turkisk fotboll. Så det är att komma in i tempo och utvecklas ännu mer och bara köra på. Det är väl det som är tankarna nu.

Karabüskpor har ett väldigt tufft läge i Süper Lig. Laget är jumbo med endast 9 poäng efter 19 omgångar och 1 poäng på de 7 senaste matcherna. Upp till nästjumbon Konyaspor är det sju poäng och upp till säker mark nio poäng. Läget till trots så är stämningen inom laget god.

ANNONS

- Nu senast var det bittert, det går inte att säga något annat än det. Men vi ligger sist nu och vi har ingen press på oss, vi kan ju bara jobba uppåt. Så det är okej stämning i laget tycker jag, alla vet ju om att det är ett krig vi går ut till varje match. Det är ingen negativitet som jag har märkt av i alla fall. Laget är suveränt mot varandra och så. Sedan är alla vinnarskallar, så bussresan hem var väl inte så rolig direkt, säger Adam Ståhl, som menar att hoppet finns kvar inom laget att klara kontraktet:

- Om man inte tänker så vet jag inte om man ska spela fotboll heller. Man måste gå in med rätt mentalitet och tro på det man gör. Jag gör det i alla fall och sedan hoppas jag att resten av laget känner likadant.

I islänningen Olafur Skulason, som tidigare spelat i Helsingborg, har Ståhl hittat en god vän. Och överlag så trivs 23-åringen mycket bra i laget.

ANNONS

- Jag kommer jättebra överens med honom, det är en helt underbar person. Det är ju bäst connection med de som pratar engelska. Sedan de som pratar turkiska får man skämta lite med kroppspråk om man säger så. Det är grymt, de är jättebra här nere.

Med debuten avklarad som hoppas Ståhl på att få mer speltid. Och mittfältaren är beredd att jobba hårt för sin plats.

- Jag får ligga i som jag har gjort nu på träningarna och visa vad jag går för. Och sedan tycker jag, även om vi förlorade med 5-0 och man inte kan säga att jag presterade bra, att jag gjorde ett okej inhopp. Och jag hoppas att tränaren tycker likadant, så vi får se i framtiden hur han ser på mig. Just nu är jag en bänkspelare liksom eftersom det bara är den här matchen jag har varit med. Men man har ändå fått en bild och en grund att jobba på och ta sin plats i laget. Jag ser fram emot det också, jag gillar att kriga och att slita. Konkurrens är bra för en, vi får se helt enkelt. Jag vill ju starta varenda match, men jag vet också att det är en väg dit, säger Ståhl till Fotbollskanalen.

ANNONS
Publicerad 2018-01-31 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto