Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Albaek efter flytten: "Hoppas på det bästa för Blåvitt"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Mads Albaek, 27, drar till Kaiserslautern.
Nedpackat i bagaget finns en förhoppning om en ljus framtid för IFK Göteborg.
- Jag hoppas att de får lite mer kontroll över det som händer utanför sidlinjerna, säger han.

Foto: Bildbyrån

Ett tidigt flyg till Tyskland. Sedan kontraktsskrivning, rundtur och presentation innan ett nytt flyg tillbaka till Göteborg sent på kvällen.

Tisdagen var intensiv för Mads Albaek, men allt hann färdigställas kring flytten från IFK Göteborg till Kaiserslautern.

- En bra klubb, fin tradition, mycket folk på matcherna, stor arena, rolig liga.

Albaek motiverar klubbvalet efter onsdagens träning på Kamratgården.

Hade du andra klubbar att välja mellan?
- Det var såklart andra klubbar med i bilden, men jag hörde Kaiserslautern, kollade och det kändes bra.

Albaek ansluter till Kaiserslautern den 17 juli. Innan dess ska han spela två avslutande matcher med IFK Göteborg, mot Halmstad och Örebro.

ANNONS

- De ville ha ner honom direkt, men det var viktigt att vi fick ha honom i de här två matcherna innan fönstret öppnar, säger sportchef Mats Gren.

Albaek själv:

- Det är bara köra. Man vill fort in i laget i Tyskland, känna att man är en del av det, men nu ville klubben att jag skulle spela två matcher till. Inga problem för mig, säger han.

Hur känns det att lämna Blåvitt?
- Jag tror att alla i och omkring klubben har vetat att det har varit nära de senaste veckorna. Jag tror inte att det kommer som någon överraskning för folk. Det är skönt att det är klart.

Kommer du sakna klubben?
- Det har varit två jättebra år. Tyvärr fick vi inte guldet under mitt första år och under det andra missade vi gruppspelet i Europa, såklart är jag lite besviken över det, men jag lämnar klubben med huvudet högt.

ANNONS

Han fortsätter:

- Det är en sådan klubb man har önskat spela i och jag hoppas på det bästa för klubben framöver. Att de får lite mer kontroll över det som händer utanför sidlinjerna.

Det var aldrig aktuellt med en förlängning?
- Då skulle jag ha förlängt under 2016 eller så. Det drog ut på tiden och jag tycker att det kom för mycket negativa saker. Publiken, stället här är väldigt positivt, men när man går in på GT eller GP står det bara negativa saker. Ekonomin, styrelsen... Det är det som jag hoppas blir bättre. Det har varit för mycket av det tycker jag. Jag hoppas att de hittar en lösning, men det får de ta hand om. Jag har gjort mitt på planen och utanför.

Hade du kunnat tänka dig att stanna om det varit mer positivt runt klubben?
- Det kan man inte säga. Jag är 27, jag kan inte spela i 20 år till. Jag har kanske tio år kvar. Det har varit två bra år, men jag tror att om jag skulle ha förlängt så skulle jag ha gjort det för sex månader sedan.

ANNONS

Jakten på Albaeks ersättare är i full gång. Sportchef Mats Gren är tydlig med att en ny innermittfältare ska plockas in. Fönstret öppnar den 15 juli.

- Ja, vi kommer att plocka in någon. Det kommer vi att göra, säger han som har kommit ganska långt i processen.

- Ja, det har jag väl. 

Hur många alternativ är du nere på?
- Jag vill inte gå in på detaljer. Vi har självklart hållit ögonen öppna på många positioner, men det går inte att börja för tidigt. Jag kan inte börja förhandla förrän något är definitivt klart. 

Tränaren Jörgen Lennartsson:

- Det är önskvärt att Mads ersättare kommer så fort han någonsin kan. Mads Albaek är en utav våra nyckelspelare och har en extremt viktig roll i laget både offensivt och defensivt, både med sina fötter och sin fotbollshjärna. Det är klart att Mads Albaeks ersättare blir en extremt viktigt fråga att lösa.

ANNONS

Hade du velat behålla Mads?
- Jag hade velat behålla alla bra spelare, men jag vet hur den här världen fungerar. Med den insatsen han har gjort för IFK... Jag förstår att de vill ha honom. Det är en bra spelare och en bra kille. Det är bara att önska Mads Albaek all lycka i Kaiserslautern.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-05 kl 15:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto