Bundesliga

FC Köln vände och vann mot Greuter Fürth.
En bra kväll för Sebastian Andersson, som gjorde kvitteringsmålet i matchen.
Det är svenskens första fullträff för säsongen i Bundesliga.

Det var en svensk anfallsduell när FC Köln tog emot Greuter Fürth. För hemmalaget startade Sebastian Andersson på topp, medan bortalaget hade Branimir Hrgota med i sin anfallsduo.

Greuter Fürth, som är tabelljumbo i Bundesliga, chockade Köln när de tog ledningen efter bara sju minuter. Ytterbacken Marco Meyerhöfer kom ensam mot målvakten, som han tunnlade och bollen flög in i öppet mål.

Det var dessutom en ledning som skulle stå sig in i andra halvlek. Men strax efter pausen kom kvitteringen, från Andersson. Målvakten var nära att få tag på inlägget men efter en snabb touch av lagkamraten Benno Erik Schmitz kunde Andersson stöta in bollen precis vid stolpen.

Det var en enorm glädje som svensken sedan visade, efter att ha gjort sitt första mål för säsongen.

Anderssons lagkamrat Ellyes Skhiri byggde sedan vidare på det bara fem minuter senare, när han satte Kölns ledningsmål och på stopptid punkterade han matchen med 3-1. Då hade Andersson precis lämnat plan, medan Hrgota blev utbytt efter dryga timmen.

På måndag samlas landslaget, utan Sebastian Andersson som inte blev uttagen till VM-kvalmatcherna. Enligt italienska medier väntas Zlatan Ibrahimovic tacka nej, vilket kan öppna upp för en annan anfallare. Det kan därmed varit ett vältajmat styrkebesked från Andersson.

Laget ligger nu på en sjätteplats i Bundesliga, medan Hrgota och hans Greuter Fürth är kvar på jumboplaceringen, med en poäng hittills.