POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TYSKLAND
28v

Andersson tvåmålsskytt - efter att ha varit petad en månad: "Nu är jag förhoppningsvis tillbaka"

Foto: Bildbyrån.

Sebastian Andersson slog till med två mål mot Darmstadt.
Det efter att ha varit utanför startelvan i över en månad.
- Det var en väldigt bra dag, det får man allt säga, berättar anfallaren för Fotbollskanalen. 

Sebastian Andersson inledde den här säsongen starkt och efter de tre första omgångarna i 2. Bundesliga stod anfallaren noterad för tre fullträffar. Därefter har den tidigare IFK Norrköping- och Djurgårdsanfallaren inte visat prov på samma målform och fram till helgens omgång hade han lämnat varenda match utan fullträff sedan 1 oktober. Den senaste tidens måltorka har också inneburit att han fått sitta en del på bänken. 

- Vi har många bra "strikers" och vi har en kille som slog igenom lite och gjorde ett par mål. Då fick han spela och jag sitta på bänken. Vi spelar bara med en anfallare, så det blir lite konkurrens. Men nu är jag förhoppningsvis tillbaka i elvan, det vänder snabbt. Gör man mål så spelar man, så är det ju som forward, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Och mål gjorde Andersson i helgens ligaomgång mot Darmstadt - två dessutom. Efter att ha varit petad i tre ligamatcher fick anfallaren Urs Fischers förtroende från start, vilket Andersson tackade för. Först satte han dit 1-0 ur snäv vinkel i 28:e minuten och dryga kvarten höll han sig framme på nytt och gjorde 2-0. Fullträffarna innebar att en sju matcher lång måltorka var över. Skönt, medger Andersson.

- Det har inte varit kul. Under den senaste tiden har jag inte kommit till så många lägen och chanser, och det kan nästan vara ännu mer frustrerande. Det är inte det att jag bränt en massa lägen, utan man har fått lämna matcherna utan att knappt fått en enda möjlighet. Det har varit tufft, men nu är det skönt att ha gjort mål igen, säger Andersson.

Union Berlin vann till slut matchen med 3-1 och Sebastian Andersson var även inblandad i sitt lags sista mål, men det protokollfördes som ett självmål. I och med segern har Anderssons lag fortsatt häng på toppen. Berlin ligger på tredjeplats i ligan och har fyra poäng upp till ledande Hamburger SV.

- Vi har inte förlorat på femton matcher. Vi har varit väldigt stabila, framför allt bakåt. Vi har lite att jobba på framåt, men det har blivit lite bättre den senaste tiden, säger Andersson och fortsätter: 

- För min del är det bara fortsätta på den inslagna vägen. Men man kan inte göra mål varje match, det går inte. Målen kommer när de kommer. Men vi har inte förlorat än, så det känns som vi är starka. 

Publicerad 2018-12-02 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå