Anderssons glädje - sköt Köln kvar i Bundesliga

Bundesliga

FC Köln kämpade för att hålla sig kvar i Bundesliga.
Då klev Sebastian Andersson fram med två mål i ödeskvalet mot Holstein Kiel.

FC Köln slutade på negativ kvalplats i Bundesliga och ställdes därför mot Holstein Kiel i ett dubbelmöte för att hålla sig kvar i den tyska högstaligan. Köln föll med 0-1 på hemmaplan i det första mötet.

Sebastian Andersson fanns med från start för Köln i bortareturen och gjorde ett rejält avtryck i matchinledningen. Vid ställningen 1-1 nickade han in ledningsmålet till 1-2 för Köln på ett vänsterinlägg efter sex minuter.

I den 13:e minuten höll sig Andersson framme igen när han nickade in 1-3 efter hörna och blev tvåmålsskytt. Totalt fyra mål på 13 minuter i en galen matchinledning, alltså.

I slutet av första halvlek utökade Köln till 1-4 genom Rafael Czhicos och 2-4 totalt. Andersson missade därefter ett par, tre heta målchanser i andra halvlek innan han blev utbytt efter 76 minuter vid ställningen 1-4.

Köln ökade sedan på till 1-5 i slutminuterna och säkrade därmed en plats i Bundesliga till hösten. Holstein Kiel får ladda om i 2. Bundesliga och göra ett nytt försök nästa säsong.

Publicerad 2021-05-29 kl 20:35