Assist från Hrgota - och Bayern tappade poäng igen

Tyskland

Bayern München fortsätter att tappa poäng. Efter Wolfsburgsförlusten följde tyskarna upp med ett kryss mot Schalke. Samtidigt spelade Branimir Hrgota fram till Mönchengladbachs segermål mot Freiburg.

I den förra Bundesliga-omgången åkte Pep Guardiolas manskap på ett tungt bakslag mot Wolfsburg, där ligatvåan vann med hela 4-1. Och det råder inga tvivel om att Bayern är taget av stundens allvar. På tisdagen följde laget upp det förra tappet med att bara spela oavgjort, 1-1, när Schalke besökte Allianz Arena. Detta efter att Jerome Boateng blivit utvisad redan i 17:e minuten och hemmalaget fick spela med en man mindre under resten av kvällen.

Då hjälpte det inte att Eric Maxim Choupo-Moting missade sin straffspark i den efterföljande situationen, eller att Arjen Robben nickade in 1-0 på hörna med drygt timmen spelad. För Bendikt Höwedes såg till att ge Schalke det sista ordet. Den tyske landslagsmannen spikade slutresultatet till 1-1 när klockan stod på 72 minuter.

Men med tanke på att även Wolfsburg kryssade (1-1 mot Eintracht Frankfurt) skiljer fortfarande åtta poäng lagen emellen i tabelltoppen.

På annat håll var det Branimir Hrgota som svarade för assisten till Patrick Herrmann när Borussia Mönchengladbach slog Freiburg med 1-0. Även Oscar Wendt spelade från start.

Och en annan svensk ytterback, Pierre Bengtsson, fick 90 minuter när Mainz spelade 1-1 mot HAnnover 96.

Publicerad 2015-02-03 kl 21:55