Augustinssons Bremen vidare i cupen efter stort drama - slog Dortmund efter straffläggning

Bundesliga

Ludwig Augustinsson Bremen slog ut Dortmund i tyska cupen.
Detta efter stor drama med fyra mål i förlängningen.
Till slut vann laget efter straffar - och 40-årige Claudio Pizarro blev hjälte.

Werder Bremen, med Ludwig Augustinsson i startelvan, ställdes i kväll inför en tuff åttondelsfinal mot Bundesliga-ledaren Borussia Dortmund i tyska cupen. Det blev i slutändan en jämn och dramatisk drabbning som varade över 120 minuter och med en straffläggning som avslutning.

Bremen gick till halvtidsvila med 1-1 efter ett tidigt ledningsmål av Milot Rashica och sent kvitteringsmål av Marco Reus. Andra halvlek förblev mållös, men i förlängningen rasslade det till ordentligt. Först gjorde Christian Pulisic, som i januari blev klar för Chelsea, 2-1 och därefter kvitterade 40-årige Bremen-veteranen Claudio Pizarro till 2-2.

När Achraf Hakimi i den 113:e minuten sedan ordnade 3-2, så trodde nog Dortmund att laget hade greppet om matchen, men sedan kvitterade Bremen igen till 3-3 med en minut kvar av förlängningen och matchen gick till straffläggning.

Då inledde Dortmund straffläggningen svagt. Paco Alcacer och Maximilian Philipp missade båda sina straffar, medan Pizarro och Johannes Eggstein satte sina straffar. När sedan Max Kruse slog in sista straffen till 4-2 i straffavgörandet, så var det klart.

Augustinsson fick inte lägga någon av straffarna, men spelade hela matchen och fick vara med och fira att Bremen slog ut Dortmund och gick vidare till kvartsfinal i cupen.