POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Avslöjar: Lämnade AIK - nu är talangen aktuell för Bundesliga-klubb

Foto: Bildbyrån

Från vänster: Kölns tränare Stefan Ruthenbeck och Nebiyou Perry.

Det blev inget A-lagskontrakt med AIK i vinter för Nebiyou Perry, 18.
Nu är mittfältaren aktuell för en flytt till Bundesliga-klubben Köln, erfar Fotbollskanalen.
- Ingen kommentar, säger hans agent Martin Klette.

Förra säsongen gjorde Nebiyou Perry debut i tävlingssammanhang för AIK:s A-lag, i Europa League-kvalet mot Klaksvik från Färöarna. Dessutom satt han på bänken i allsvenskan vid åtta tillfällen under året. Mittfältaren såg ut att vara aktuell för ett A-lagskontrakt inför 2018 och det erbjöds han också av AIK, men Perry valde att tacka nej till budet.

- Det stämmer inte riktigt att han tackade nej till AIK:s bud. Jag kan bekräfta att AIK lämnade ett avtalsförslag i slutet på juni förra året, men sen har Nebiyou av olika skäl valt att avvakta med att ge sig in i en regelrätt förhandling, på grund av att han ville avvakta och se vilken roll han kunde få i A-laget och hur stort förtroende tränarna har för honom. I höstas valde sen AIK att avsluta avtalsdiskussionen, säger Perrys agent Martin Klette.

Varför det?
- Det får du egentligen fråga AIK om, det kan inte jag uttala mig om.

18-åringen lämnade AIK och nu är talangen, som gjort ungdomslandskamper för både Sverige och USA, på väg att göra klart med en ny klubb. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ser Perry nämligen ut att göra som sin vän Alexander Isak (anfallare i Borussia Dortmund), flytta till Tyskland. Perry är aktuell för Bundesliga-klubben FC Köln.

Köln ligger just nu sist i Bundesliga, men har vunnit tre av sina fyra senaste matcher. De spelar sina hemmamatcher på Rheinenergiestadion, som tar in över 50 000 åskådare. Klubben har vunnit den tyska ligan vid tre tillfällen och den tyska cupen vid fyra tillfällen. Tidigare har svenskar som Benny Wendt, Roger Magnusson, Christer Fursth och Mikael Ishak representerat Köln.

Utöver A-laget i Bundesliga har Köln även ett reservlag i den tyska fjärdeligan, där Perry också skulle kunna få speltid.

Förra säsongen slutade Köln femma i Bundesliga och fick därför spela i Europa League i höstas. Laget slutade dock trea i sin grupp och är därmed utslaget ur turneringen.

Perrys agent Martin Klette är fåordig när det gäller Köln-uppgifterna och spelarens framtid.

- Det har jag ingen kommentar till, svarar han på frågan om det stämmer att Perry är på väg till Köln.

Vad kan du säga om Nebiyous situation?
- I dagsläget finns det två-tre utländska klubbar och en svensk klubb som visar intresse. Men vilken klubb han kommer skriva på för kan jag inte uttala mig om just nu.

Geissblog Koeln rapporterar att Perry redan är i träning med Kölns reservlag och bloggen har publicerat en bild på talangen i Köln-mundering. Bloggen uppger även att tanken med flytten är att Perry på sikt ska bli en A-lagsspelare i klubben.

Publicerad 2018-01-29 kl 17:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå