Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bader: "Alonso är en chansning av Bayer Leverkusen"

Bundesliga

Gerardo Seoane får sparken, Xabi Alonso ersätter.
Här svarar Fotbollskanalens Tysklandsbloggare Keven Bader på tre frågor om tränarbytet i Bayer Leverkusen.

1:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Porto-Bayer Leverkusen i spelaren ovan.

Krisande Bayer Leverkusen har valt att sparka tränaren Gerardo Seoane. Klubben har redan gjort klart med en ersättare och den som tar över är förre spanske storspelaren Xabi Alonso.

Att Alonso får chansen i en så pass stor klubb är ingenting som egentligen förvånar Fotbollskanalens Tysklandsbloggare Keven Bader. 

- Xabi Alonso har högt anseende i Tyskland efter sin framgångsrika spelartid i Bayern München. Det pratades redan om en flytt för honom för ungefär ett år sedan när Gladbach sökte en ny huvudtränare, då blev det dock inget, säger Bader.

Hur kommer det gå för honom?
- Ser man till laget har Xabi Alonso alla möjligheter att få en bra start i Bayer Leverkusen. Truppen är så pass bra att Leverkusen utan tvekan ska kunna slåss om en Europaplats. Stora frågan är hur Alonso kommer klara av steget från att träna Real Sociedad B till ett CL-lag som Leverkusen. Det är en chansning av Leverkusen, men en chansning som har en större "uppsida" än "nedsida". Alonso har ingen lätt uppgift framför sig, men potentialen finns där. Dessutom kan spanjoren vara glad över att laget trots den usla säsongsstarten har chansen att avancera i Europaspelet och "bara" har tio poäng upp till en CL-plats.

ANNONS

Vad är reaktionerna i Tyskland?
- De första reaktionerna är positiva. Xabi Alonso ses som en gentleman och är populär bland de tyska fotbollsfansen. Spännande att få en sådan rutinerad herre som Alonso till Bundesliga, något som lyfter ligan i stort.

Varför får Seoane sparken?
- Efter en stark fjolårssäsong, tredjeplats i Bundesliga och åttondelsfinal i Europa League, har Leverkusen fallit som en sten denna säsong. Detta trots att laget har kunnat behålla flera nyckelspelare som Patrik Schick och Moussa Diaby. Säsongen startade med uttåg ur tyska cupen mot 3Liga-laget Elversberg. Därefter har det blivit endast en seger på åtta ligamatcher, något som har resulterat i den sämsta ligastarten på över 40 år. Att Seoane inte fick sparken tidigare är rätt så märkligt med tanke på att laget för tillfället ligger på en nedflyttningsplats - endast fem poäng efter åtta matcher.

ANNONS
Publicerad 2022-10-05 kl 19:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto