Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bader efter Cancelos övergång: "Jag kan inte förstå det"

Bundesliga

Joao Cancelo lämnar Manchester City för Bayern München. 
Nu reagerar Fotbollskanalens Keven Bader på chockövergången.
- Han kommer ha en enorm inverkan.

Foto: Bildbyrån.

Joao Cancelo rankas som en av världens bästa backar och har under de senaste åren varit en tongivande spelare i Manchester City. Efter en påstådd konflikt med City-tränaren Josep Guardiola står det nu klart att portugisen lämnar för Bayern München.

Nu reagerar Fotbollskanalens Tysklandsbloggare Keven Bader på nyheten och menar att det är en perfekt värvning för den tyska storklubben. 

Han kommer ha en enorm inverkan. I och med Yann Sommers intåg som Manuel Neuers ersättare och João Cancelos överraskande flytt ökar Bayerns chanser drastiskt när det kommer till att vinna Champions League. Det har just varit högerbackspositionen som har varit lagets svaga länk. Detta ända sedan Philipp Lahm la skorna på hyllan 2017, säger Bader och fortsätter:

ANNONS

- I dagsläget spelar framför allt Benjamin Pavard på högerbackspositionen, något han gör helt okej. Dock står han för en hel del misstag och tillför inte tillräckligt mycket till spelet så som tränaren Julian Nagelsmann vill. Det har också under ett par månaders tid pratats om att Pavard vill lämna München, något han lär göra nu till sommaren. Perfekt för FCB att aktivera sin köpoption på Cancelo då.

Passar Cancelo in i Bayern Münchens spelstil?
- Det skulle jag verkligen säga. Tränaren Julian Nagelsmann vill gärna ha offensiva ytterbackar som deltar i spelat, något som till exempel Alphonso Davies gör. Med Cancelo på högerbackspositionen kommer Bayern få ännu en dimension till det offensiva spelet.

Varför tror du att han lämnar Manchester City?
- Jag är själv väldigt chockad över att han lämnar, då det länge såg ut som att Cancelo var en Pep-favorit. Det är ju omöjligt att veta exakt, men om jag ska spekulera tror jag att det kan bero på den ökade konkurrensen och Peps ständiga roterande. Pep är ju känd för att ändra om i startelvorna från match till match, något Cancelo inte kommer utsättas för så mycket i Bayern. Portugisen kommer helt enkelt vara given, så länge han levererar, säger Bader och fortsätter:

ANNONS

- Dessutom har Cancelo fått agera på flera olika positioner under Pep, något som kanske han inte trivts med så mycket. City har ju också den senaste tiden spelat med sin egna produkt Rico Lewis på högerbackspositionen, samtidigt som Nathan Aké har spelat på vänsterbackspositionen. Med Bayerns intresse och Cancelos vilja att gå insåg nog City att det nog är lönsammare att släppa honom med tanke på att Pep fortfarande har en hel del spelare till sitt förfogande. Jag kan personligen inte förstå att man släpper honom, då jag rankar honom som den bästa ytterbacken i Citys trupp. Drömaffär för Bayern München.

Publicerad 2023-01-31 kl 12:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto