Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bayern bekräftar: Flick får behålla tränarjobbet resten av säsongen

Bundesliga

Hansi Flick fick tillfälligt ta över Bayern München när Nico Kovac sparkades i november.
Nu bekräftar klubben att Flick kommer leda laget resten av säsongen.
- Jag är glad att Bayern fortsätter att ge mig uppdraget som huvudtränare, säger han i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån

Bayern München hade, med klubbens mått mätt, en dålig inledning på säsongen vilket resulterade i att Nico Kovac fick sparken från uppdraget som huvudtränare i början av november. Istället blev det Hans-Dieter Flick, även kallad Hansi, som fick ta över ledningen av laget på en tillfällig basis.

Nu bekräftar klubben att Flick kommer att få förtroende resten av säsongen.

- Jag är glad att Bayern fortsätter att ge mig ansvaret som huvudtränare. Jag har verkligen njutit av att jobba med laget och tränarstaben. Vi har uppnått en bra position inför den andra halvan av säsongen i Bundesliga, tyska cupen och Champions League. Nu laddar vi batterierna och vi kommer att förbereda oss intensivt för den andra halvan av säsongen med vårt träningsläger. Sen kommer vi försöka uppnå så många segrar och titlar som möjligt, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

Klubbens vd Karl-Heinz Rumenigge kommenterar beslutet till klubbens hemsida:

- Vi i Bayern är väldigt nöjda med Hansi Flicks arbete. Under hans ledning har spelet på planen varit fantastiskt, både sett till kvalitén på spelet och resultaten vi uppnått. Vi satte ett nytt rekord i vår 28-åriga historia av deltagande i Champions League med sex vinster på sex matcher i gruppspelet och i Bundesliga har vi återgått till att ligga inom räckhåll för toppen av tabellen. Jag är övertygad att Bayern kommer att fortsätta nästa år där vi lämnade oss i de sista matcherna, nämligen att spela en attraktiv fotboll och framgångsrik fotboll. På uppdrag av Bayern önskar jag Hansi Flick all lycka.

Bayern ligger inför Bundesligas vinteruppehåll trea i tabellen, fyra poäng efter serieledande RB Leipzig. I Champions League kommer klubben att ställas mot Chelsea i åttondelsfinalen.

ANNONS
Publicerad 2019-12-22 kl 13:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto