Bayern drog längsta stråt i Der Klassiker - Lewandowski hjälte

Bundesliga

Bayern München vann sitt sjunde "Der Klassiker"-möte i rad mot Borussia Dortmund efter att Robert Lewandowski gjort två mål.
Efter matchen var Jude Bellinghem allt annat än nöjd med domarinsatsen.
- Man ger Tysklands största match till en domare som har hållit på med matchfixning förut, säger han till Viaplay.

Inför lördagens "Der Klassiker"-möte mellan Bayern München och Borussia Dortmund skilde det endast en poäng lagen emellan. Men likt de senaste sex matcherna lagen mött varandra skulle Bayern gå segrande ur striden.

Dortmund chocköppnade när Julian Brandt gav gästerna ledningen redan i den femte minuten på framspelning från Jude Bellingham. Men Bayern replikerade snabbt. För bara fyra minuter senare hade Robert Lewandowski kvitterat till 1-1 och en minut innan halvtid gav Kingsley Coman hemmalaget ledningen till 2-1.

Tre minuter in i den andra halvleken kvitterade Erling Haaland för Dortmund när han satte 2-2-målet med sitt 51:a mål på 51 Bundesliga-matcher.

Men det räckte inte. Lewandowski fastställde slutresultatet 3-2 till Bayern på straff med sitt andra mål i matchen med 13 minuter kvar att spela i den 77:e minuten. Dortmund-talangen Jude Bellingham var dock allt annat än övertygad om domarens domslut.

- För mig var det ingen straff, men man kan kolla på många beslut i matchen. Man ger Tysklands största match till en domare som har hållit på med matchfixning förut - så vad kan man förvänta sig?, säger Bellingham till Viaplay, utan att få en följdfråga på sitt uttalande.

Även Erling Haaland riktade stark kritik till domaren.

- När det kommer till domaren tycker jag att det är en skandal. Han var arrogant och jag vill inte säga mer än så, säger Haaland till Viaplay.

Segern innebär att Bayern nu rycker ifrån Dortmund i tabelltoppen. Bayern, på förstaplats, har nu 34 poäng efter 14 spelade samtidigt som Dortmund, på andraplats, har 30 poäng efter lika många spelade.

Publicerad 2021-12-04 kl 20:44