Bayern illa ute mot jumbon - Lewandowski hjälte med två mål

Bundesliga

Manuel Neuer svarade för en jättetavla mot Paderborn och den såg ut att bli kostsam.
Men i den 88:e minuten klev Robert Lewandowski fram och fixade segern för sitt Bayern München.
- Jag måste berömma mitt lag, säger Bayern-tränaren Hans-Dieter Flick.

Under fredagen tog Bayern München emot jumbon Paderborn hemma på Allianz Arena. Och det började bra för den regerande mästaren då Serge Gnabry satte dit ledningsmålet efter 25 minuters spel.

Men man fick inte gå in med 1-0-ledning i paus och det på grund av en jättetavla av målvakten Manuel Neuer. Målvakten var ute vid sidlinjen och förlorade en duell mot Paderborns Dennis Srbeny. Srbeny avancerade och kunde sedan enkelt placera in 1-1 i ett mer eller mindre öppet mål.

20 minuter från slutet återtog Bayern München då skyttekungen Robert Lewandowski mötte ett inspel från nära håll och satte bollen i nät. Därefter såg det ut som att Bayern München skulle gå på en missräkning.

Fem minuter efter 2-1-målet kontrade Paderborn på Bayern München och efter att Manuel Neuer räddat ett avslut från nära håll gick returen ut till Sven Michel. Han rakade in 2-2.

Men det var Bayern München som fick sista ordet. I den 88:e minuten klev Robert Lewandowski fram och gjorde 3-2, vilket blev slutresultatet.

- Efter 2-2 försökte vi med allt. Jag måste berömma mitt lag, vi kämpade, säger Bayern-tränaren Hans-Dieter Flick enligt klubbens Twitterkonto.

Segern innebär att serieledande Bayern München har 49 poäng. Laget har fyra poäng ned till tvåan Leipzig, som dock har en match mindre spelad. Padeborn är alltjämt sist.