Bayern München körde över Schalke – närmar sig förstaplatsen

Bundesliga

5-0 och fem olika målskyttar.
Bayern München körde över Schalke 04 fullständigt under lördagen.

Tidigare under lördagen förlorade Emil Forsbergs RB Leipzig borta mot Eintracht Frankfurt med 2-0 i Bundesliga. Det resultatet öppnade upp för Bayern München, som vid vinst hemma mot Schalke skulle minska avståndet till serieledaren från Leipzig.

Och det gjorde Bayern München kan man säga.

Redan efter sex minuters spel gav Robert Lewandowski hemmalaget ledningen från nära håll – efter en grov tavla av Schalke-målvakten. 1-0 såg ut att stå sig halvleken ut, men på stopptid utökade Thomas Müller till 2-0, även det från nära håll.

Fem minuter in på den andra halvleken var det dags igen för Bayern. Leon Goretzka visade prov på akrobatik när han skickade in 3-0 i samband med en hörna. Åtta minuter senare small det igen när Thiago blev frispelad av Lewandowski.

Serge Gnabry avslutade hemmalagets målkavalkad strax innan full tid när han skickade in 5-0.

5-0 segern gör att Bayern München efter 19 spelade omgångar är tvåa i Bundesliga – en poäng bakom Forsbergs Leipzig.

Publicerad 2020-01-25 kl 21:36