Bayern München överkört i cupen - största förlusten på över 40 år

DFB-Pokal

Bayern München är vana att rada upp storsegrar - men i cupmatchen mot Mönchengladbach var det omvända roller.
Den tyska storklubben blev nämligen överkörd och åkte på sin största förlust sedan 1978.

Bayern München hade ambitionen att ta sig vidare i DFB-Pokal, tyska ligacupen, och valde därför att mönstra starkast möjliga startelva borta mot Borussia Mönchengladbach under onsdagskvällen.

Upplagt för överkörning - och så blev det också. Fast kanske inte riktigt på det sättet som publiken hade tänkt sig innan matchen. För en kross blev det, men förvånande nog var det Mönchengladbach som stod för den.

Bayern München förlorade nämligen matchen med hela 5-0. Mönchengladbach gick fram till en 3-0-ledning redan efter 20 minuter, ett resultat som stod sig in till halvtidsvilan. Efter paus svarade Breel Embolo för två snabba mål vilket fastställde slutresultatet och fullbordade skrällen.

Borussia Mönchengladbach är därmed vidare till tredje omgången av ligacupen, och Bayern München inkasserade sin största förlust sedan 1978.