Bayern säkrade andra raka dubbeln - Lewandowski tvåmålsskytt mot Leverkusen

DFB-Pokal

Bayern München är cupmästare i Tyskland igen.
Man hade inga större problem med Bayer Leverkusen i kvällens DFB-Pokal-final i Berlin.

Bayern München var sedan tidigare klara ligasegrare i Tyskland. I kväll spelade man cupfinal mot ligafemman Bayer Leverkusen inför tomma läktare på Olympiastadion i Berlin.

Den österrikiske backen David Alaba öppnade målskyttet i den första halvleken genom en vacker frispark, innan Serge Gnabry sedan ökade på till 2-0 innan halvtidsvilan.

Leverkusen hade chanser att reducera, men istället för 1-2 skulle Bayern sätta 3-0 efter en riktig tavla av den finske målvakten Lucas Hrádecký, som släppte Robert Lewandowskis skott mellan benen. Målet var Lewandowskis 50:e för säsongen i alla turneringar.

Leverkusen reducerade till 1-3 på hörna genom Sven Bender i den 63:e minuten, men det blev aldrig riktigt spännande i matchen.

Lewandowski skulle i slutminuten sätta 4-1 genom en mycket elegant chip framspelad av Ivan Perisic. Det blev dock inte matchens sista mål. Leverkusen snyggade till siffrorna på stopptid genom Kai Havertz till 4-2 på straff efter en hands på Alphonso Davies.

Segern gör att Bayern säkrade sin andra dubbel, seger i både liga och cup, i följd. Titeln var Bayerns totalt 20 i DFB Pokal någonsin.