Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bayern uttalar sig efter petningen av stjärntrion: "Tajmingen irriterar oss"

Bundesliga

Joachim Löw meddelade under tisdagen att Mats Hummels, Jerome Boateng och Thomas Muller inte längre ingår i landslagets planer.
Nu uttalar sig Bayern kritiskt.
"Vi anser att tajmingen och omständigheterna kring offentliggörandet av hans beslut till spelarna och allmänheten kan ifrågasättas", skriver klubben.

Foto: Bildbyrån

Det var under tisdagen som Tysklands förbundskapten Joachim Löw hade ett möte med Bayern-trion Mats Hummels, Jerome Boateng och Thomas Müller och förklarade att de inte längre fanns med i hans planer för landslaget.

Vi vill fortsätta på den omvandling vi inledde i slutet av förra året. Jérome Boateng, Mats Hummels och Thomas Müller kommer inte längre att vara en del av landslaget. Det var viktigt för mig att personligen förklara för spelarna och tränarna i Bayern hur jag tänkte, sa Löw enligt Bild.

Efter petningen av stjärntrion så reagerar nu Bayern München, i ett uttalande på klubbens hemsida. Bayern inleder med att skriva att man normalt inte kommenterar sportsliga beslut som tas av landslaget, och att uttagningar enbart är Joachim Löws ansvar. Man vänder sig dock emot tajmingen på det hela.

ANNONS

"Vi anser att tajmingen och omständigheterna kring offentliggörandet av hans beslut till spelarna och allmänheten kan ifrågasättas. Den senaste landskampen för det tyska landslaget ägde rum den 19 november 2018. Det faktum att spelarna och allmänheten informerades tre månader senare, precis före viktiga matcher för FC Bayern på lördag mot Wolfsburg i kampen om Bundesliga-titeln och ett par dagar före den avgörande returmatchen mot Liverpool i åttondelsfinalen i Champions League nästa onsdag, irriterar oss."

"I tillägg är vi överraskade över att det här gjordes i går i kontext av ett oannonserat besök av Joachim Löw och Olivier Bierhoff hos Bayern."

Publicerad 2019-03-06 kl 15:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto