Bayerns svar utan Lewandowski: körde över Frankfurt - Mané målskytt direkt

Bundesliga

Sadio Mané blev målskytt - men han var långt ifrån ensam.
Bayern München körde nämligen över Frankfurt i Bundesliga-premiären.
- Vi behövde förändra saker när Lewandowski lämnade, säger Bayern-tränaren Julian Nagelsmann efter matchen.

På fredagskvällen inledde regerande ligamästaren Bayern München årets Bundesliga-säsong då man gästade Eintracht Frankfurt, som vann Europa League i fjol, på Deutsche Bank Park. Nyförvärvet Sadio Mané spelade då från start och ersatte Robert Lewandowski, som är klar för Barcelona, i startelvan.

Gästerna fick en drömstart på matchen efter att Joshua Kimmich prickskjutit en frispark till 0-1 från distans redan i femte minuten. Kort därefter utökade Bayern ledningen. Efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna hamnade bollen framför fötterna på Benjamin Pavard som distinkt sköt in 0-2 vid bortre stolpen.

Halvvägs in i första halvlek var det dags för Sadio Mané att presentera sig för Bundesliga-publiken. Stjärnan kunde nämligen från nära håll nicka in sitt första ligamål - och Bayerns tredje för kvällen. Men det stannade inte där.

Strax innan halvtidsvilan gjorde nämligen gästerna 0-4 då Jamal Musiala blev läckert framspelad av Thomas Müller och därefter enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål. I 43:e minuten sprang sig Serge Gnabry fri och chippade in Bayerns femte mål.

Frankfurt reducerade i början av andra halvlek efter att Manuel Neuer slarvat med bollen utanför straffområdet, vilket Randal Kolo Muani utnyttjade. Men närmare än så kom inte hemmalaget.

I slutminuterna höll sig Musiala framme fastställde slutresultat till 1-6 med sitt andra mål för kvällen. Bayern München tog därmed en storseger i Bundesliga-premiären, och jätten ser redan ut att vara storfavorit till ligaguldet. Trots att målgarantin Robert Lewandowski inte längre finns i laget.

Bayern-tränaren Julian Nagelsmann efter matchen:

- Vi gjorde en otrolig match med mycket energi. Spelarna är lyckliga. Segrar är aldrig en normalitet, det är alltid speciellt även om du vinner mycket. Alla spelare är hungriga för mer och jag hoppas att det fortsätter på den vägen, säger Nagelsmann, och kommenterar det faktum att Bayern hade fem olika målskyttar:

- Det är värdefullt. Vi har gjort elva mål på två matcher (5-3-seger mot RB Leipzig i tyska supercupen). Vi behövde förändra saker när "Lewy" lämnade - spela med färre inlägg. Det är inte lätt att försvara när fyra eller fem spelare springer rakt mot dig.

Frankfurt: Trapp - Touré, Tuta, N'Dicka - Knauff, Sow, Rode, Kostic - Lindstrøm, Borré, Götze.

Bayern München: Neuer - Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies - Kimmich, Sabitzer - Müller, Musiala - Mané, Gnabry.