Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blomqvist stannar i Wolfsburg - berättar om turerna: "Var inställd på att lämna"

Frauen-Bundesliga

GÖTEBORG. Ska hon lämna eller blir hon kvar?
Nu är det klart att Rebecka Blomqvist förlänger med Wolfsburg.
- Det känns riktigt rätt, och jag vill ge det ytterligare en chans, säger hon till Fotbollskanalen.  

1:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen-Ludvig Thunman.

Se ett Blomqvist-mål i spelaren.

Rebecka Blomqvist har suttit på ett utgående kontrakt med Wolfsburg – och det var först i mars som det första beskedet kom. Då hade sportchefen Ralf Kellermann talat med media och bekräftat att den svenska landslagsanfallaren skulle komma att lämna.  

När Fotbollskanalen i samma veva nådde Blomqvist var hon tydlig med att hon inte visste vad som skulle ske i framtiden, men att en fortsättning i Wolfsburg var ett alternativ.  

Sedan kom beskedet från huvudpersonen - hon skulle lämna klubben.  

- Det är inte klart vart jag tar vägen men jag kommer att lämna Wolfsburg i sommar. Jag tittar på vad som är bäst för mig och för min utveckligt. Det är klart att det är tråkigt att lämna, sade hon då.  

Annons

Och för drygt en månad sedan kom vändningen, Blomqvist kunde bli kvar i klubben.  

Nu lite mindre än 20 dagar innan VM-premiären är det kritat och klart. 25-åringen har skrivit på ett kontrakt med Wolfsburg som sträcker sig över två säsonger.  

- Det känns jättebra. Jag känner att jag är på en bra plats med en otroligt bra miljö och jag vill fortsätta min resa där. Det känns väldigt rätt och jag ser fram emot att åka tillbaka dit, säger hon till Fotbollskanalen.  

Hur har samtalen varit?
- Processen har varit lite fram och tillbaka men här sista veckorna så trappades upp och då kändes det från klubbens håll som att mina förutsättningar förhoppningsvis ska förändras till nästa år. Sedan är jag väl medveten om att det är en prestationssport men jag känner att gruppen tror på mig och att de verkligen vill använda mig, de har verkligen visat sedan i vintras att de vill ha kvar mig.  

Annons

Vad menar du när du säger att förutsättningarna kan ändras?
- Anledningen till att jag funderade på om jag skulle lämna grundade sig i speltid. Sen handlar det om prestation i slutändan men det känns som att utvecklingen jag haft under de här åren och kanske framför allt senaste halvåret gör att det finns en förhoppning och ambition, även från klubbens sida om mer speltid. Sedan är det svårt att lova såna saker, det förstår jag ju. Men det har varit positiva samtal och det betyder mycket för mig.  

I och med att turerna har varit många kring Blomqvists framtid räknar hon med att det kan komma en del reaktioner.  

- Det tror att det kommer komma lite reaktioner. Jag var ju själv inställd på att lämna och det var jag öppen för. Det är klart att det är en lite speciell situation men det viktiga är att det känns rätt för mig och klubben.  

Annons

Det är dock inte bara fotbollen som lockar utan även staden och relationerna som skapats vid sidan om fotbollsplanen. En trygg fotbollsmiljö och en trivsam vardag – var även något som spelade sin roll i beslutet.  

- Jag har byggt upp ett liv här och trivs i staden och känner mig väldigt hemma. Jag är på en väldigt bra plats både på och utanför plan. Det känns riktigt rätt, och jag vill ge det ytterligare en chans.  

Slutligen berättar Blomqvist om vad hon hoppas på under kommande säsong.  

- Jag hoppas att säsongen blir lika lång som denna. Sedan vet jag inte hur finalerna ligger exakt men jag hoppas att vi är med och slåss om alla tre titlar in i det sista.   

Publicerad 2023-07-05 kl 10:01
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto