Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blomqvists förhoppning: "Fit for fight när EM kommer"

Frauen-Bundesliga

Rebecka Blomqvist har åkt på en skadesmäll.
Wolfsburg-anfallaren väntas nu bli borta i flera veckor.
- Det är dålig tajming, absolut, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/SPP

I den första semifinalen av två i Champions League tog Barcelona emot Wolfsburg. Och i den 76:e minuten byttes Rebecka Blomqvist in för gästerna och knappt 20 minuter senare byttes hon ut med en skadad fotled – som nu visar sig vara värre än befarad. Enligt Wolfsburg väntas hon vara borta i flera veckor.

- Jag vred till foten och fick en fotledsskada. Det är surt så klart, det är en obehaglig känsla när det sker. Många fotbollsspelare har varit med om det, jag kände att jag vill fortsätta men sen var det ett klokt beslut att byta ut mig, säger Blomqvist till Fotbollskanalen.

Den närmsta tiden har en hel del att erbjuda både i klubblagsväg och landslagsväg. Först spelar Wolfsburg den andra semifinalen mot Barcelona och sen har man också kopplat grepp om guldet, och senare i sommar spelar det svenska landslaget EM.

ANNONS

- Det finns aldrig någon bra tid. Förhoppningsvis blir det inte så långt tid för mig, det finns värre saker också, men dålig tajming är det absolut, säger hon och fortsätter:

- Vi får ta det dag för dag och vecka för vecka. Förhoppningsvis går rehaben bra och den återhämtar sig snabbt. Då hoppas jag kunna vara tillbaka så fort som möjligt att hinna spela en match eller två innan säsongen är slut.  

Känner du att ditt EM är i fara, nu när det bara är några månader bort?  
- Det beror lite på om man tänker på skadan i sig eller på en trupputtagning. Men när det gäller skadan hoppas jag och tror absolut att jag ska vara ”fit for fight” när EM kommer. Det är klart att varje match och prestation man kan göra för att visa att man vill vara med är viktig att ta vara på. På så sätt är det surt, men det är mycket som påverkar en uttagning, jag kan bara påverka det jag gör och försöka vara tillbaka så fort som möjligt.

ANNONS
Publicerad 2022-04-26 kl 19:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto