Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cetinkaya till attack mot Forsbergs brist på speltid: "Visa Emil respekt"

Bundesliga

Emil Forsberg har bara fått spela fem minuter i årets Bundesliga.
Nu ryter hans agent Hasan Cetinkaya ifrån.
- Emil tränar bra och förtjänar respekt. Men det finns personer i klubben som tydligen inte tycker det, säger Cetinkaya till Bild.

Foto: Bildbyrån.

Emil Forsberg har varit en av RB Leipzigs stora stjärnor sedan han anslöt till klubben redan i 2. Bundesliga 2015. Men denna säsong har han knappt fått spela alls och står bara noterad för ett inhopp på fem minuter i Bundesliga efter två omgångar. De minuterna kom i slutet av lagets premiärmatch mot Stuttgart.

I en intervju med den tyska tidningen Bild diskuterar Forsbergs agent Hasan Cetinkaya Forsbergs situation och svingar mot klubbledningen.

- Emil har alltid stått bakom klubben. På grund av att det finns flera offensiva alternativ i laget finns det rotation, det är okej. Det som dock inte är okej är att Emil inte är delaktig i den rotationen. Emil tränar bra och förtjänar respekt. Men det finns personer i klubben som tydligen inte tycker det, säger Cetinkaya till Bild och utvecklar sitt resonemang:

ANNONS

- Varje gång (en ny tränare kommer in) måste Emil bevisa sig för tränaren. Det är också okej. Men den här gången bromsas Emil på annat håll. Inte tränaren, inte Oliver Mintzlaff (sportchef, RB Leipzig). Den personen föredrar andra spelare han känner från Salzburg. Det är inte rätt. Likaså är det inte rätt när han försöker påverka tränaren. Om något inte passar, då måste man diskutera det öppet.

Vem det är som Cetinkaya menar på bromsar Forsberg framgår inte av Bilds artikel, men vad som står klart är att det finns ett stort intresse för den svenske landslagsmannen. Bild skriver att det mest konkreta intresset för Forsberg kommit från Premier League-klubben Aston Villa, men det är ingenting Cetinkaya bekräftar.

- Det finns många förfrågningar till Emil. Men hittills har en övergång inte varit aktuell eftersom Emil älskar staden och klubben.

ANNONS

Emil Forsberg har noterats för 58 mål och 60 assist på 262 framträdanden för Leipzig. Han förlängde sitt kontrakt med klubben förra sommaren till och med sommaren 2025.

Publicerad 2022-08-16 kl 13:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto