Dortmund besegrade Mönchengladbach - Haaland mållös

Bundesliga

Borussia Dortmund jagar serieledande Bayern München.
Då besegrades Mönchengladbach med 2-1 i en match där supertalangen Erling Braut Haaland blev mållös.

Både Borussia Dortmund och Borussia Mönchengladbach placerar sig i toppen av Bundesliga och har god chans på Europaplatserna. Det syntes i lördagens match där båda lagen gick för en seger, men där gästerna Dortmund var starkast.

Thorgan Hazard fick chansen från start i Lucien Favres Dortmund och det skulle visa sig vara ett bra beslut. Redan i den 8:e minuten vände Hazard in och ut på Mönchengladbachs försvarslinje innan han elegant sköt in bollen i bortre hörnet. Dortmund skulle därefter styra matchen mot ett Mönchengladbach som sjönk allt längre ner i sina positioner.

Men på en hörn skulle hemmalaget kvittera. På bortre stod Alassane Pléa fri och kunde spela bollen till Lars Stindl som sköt in kvitteringsmålet. Ett fint samarbete där Dortmunds försvar inte hängde med alls.

Men sista ordet var inte sagt från gästerna Borussia Dortmund. I den 72:a minuten kom Achraf Hakimi på högerkanten och kunde springa fri hela vägen fram till Yann Sommer i Mönchengladbachs mål. Stensäkert placerat i bortre och Dortmund i ledning.

Ett mål som stod sig matchen ut. I och med segern är Borussia Dortmund för tillfället en poäng bakom Bayern München, som i sin tur ställs mot Augsburg under söndagen. Mönchengladbach kvar på en femteplats.

Borussia Mönchengladbach: Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Kramer, Zakaria - Hofmann, Neuhaus, Plea - Stindl

Borussia Dortmund: Bruki - Piszczek, Hummels, Zagadou - Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro - Brandt, Hazard - Haaland