Dortmund föll efter läckert frisparksmål

Bundesliga

En läcker frispark signerat Frieburgs Vincenzo Grifo.
Efter det hämtade Dortmund aldrig sig - och föll med 2-1.

Dortmund inledde Bundeliga på ett övertygande sätt när de körde över Frankfurt med 5-2. Värt att notera var att Erling Haaland stod för två mål och tre assist. Mot Freiburg hade norrmannen det tuffare.

Redan efter sex minuter skulle hemmalaget ta ledningen genom italienaren Vincenzo Grifo. Yttern stegade upp och skruvade läckert in en frispark i vänstra krysset. Även om Dortmund dominerade bollinnehavet kraftigt och skapade en hel del läge skulle Freiburg utöka i den 53:e minuten genom Roland Sallai.

Förvisso lyckades Dortmund kvittera kort senare genom ett självmål av Yannik Keitel. Men närmare än så kom inte storklubben tre poäng.

I och med förlusten återfinns Dortmund på femte plats i ligan - på tre poäng efter två omgångar. Dock återstår tre matcher innan den andra omgången är komplett.

Publicerad 2021-08-21 kl 18:30