Dortmund tog tung derbyseger - trots Huntelaars två mål

Bundesliga

Dortmund vann till sist i Ruhrderbyt med 3-2. Men Schalke var svårforcerat och Klaas-Jan Huntelaar reducerade två gånger om.

Fullsatt och högt tryck som vanligt när klubbarna ställdes mot varandra på söndagen, för 147:e gången i seriesammanhang. Och efter en halvtimme hettade det till på planen. Shinji Kagawa satte 1-0 för hemmalaget Dortmund, innan Klaas-Jan Huntelaar, bara två minuter senare, stötte in kvitteringen.

Men kort före paus kom Matthias Ginter högst på en hörna och knoppade in ännu ett ledningsmål för Dortmund, 2-1.

Direkt i andra slog Pierre-Emerick Aubamyeang in 3-1 och klev därmed upp i delad skytteligaledning med Bayerns Robert Lewandowski.

Klaas-Jan Huntelaar såg dock till att reducera ännu en gång, till 3-2, med 20 minuter kvar. Men närmare än så kom inte Schalke, och Dortmund befäster sin andraplats i tabellen.