Drömstart för Håland i Dortmund - gjorde hattrick på 20 minuter

Erling Braut Håland fick en drömstart i Dortmund.
Nyförvärvet blev inbytt vid underläge mot Augsburg - och svarade då för ett hattrick.
De tre målen innebar att Dortmund vann matchen med 5-3.
Det var helt fantastiskt, säger han till TV2 Norge.

Efter att ha gjort succé i Red Bull Salzburg i höstas såldes Erling Braut Håland, 19, till Borussia Dortmund. I dag, lördag, fick han göra sin första tävlingsmatch för klubben när Dortmund ställdes mot Augsburg i omstarten av Bundesliga. Och han gjorde succé.

Vid 3-1-underläge i den 56:e minuten fick norrmannen hoppa in. Tre minuter senare mötte han ett inspel och placerade in 3-2, vilket var hans första tävlingsmål för klubben. Kort efter Hålands mål kvitterade även Dortmund genom Jadon Sancho.

Håland var dock inte nöjd med ett mål. Efter fint förarbete av Throgan Hazard kunde norrmannen i 71:a från nära håll stöta in sitt andra mål i matchen.

Två var inte heller nog för 19-åringen. I den 79:e minuten fick Håland en djupledspassning, sedan avancerade han och placerade in sitt tredje mål för dagen. 5-3-målet blev också matchens sista.

- Det var helt fantastiskt, säger Håland till TV2 Norge.

Seger innebär att Dortmund ligger på fjärdeplats i Bundesliga. Laget har fyra poäng upp till ledande RB Leipzig, som dock har en match mindre spelad. Dortmund ställs härnäst mot Köln.