Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Ekdal om VM-lottningen: ”Tyskarna är kaxiga och självsäkra”

Foto: Bildbyrån.

HAMBURG. Sverige ställs mot Tyskland i sommarens VM, ett land som Hamburger SV:s Albin Ekdal bor och verkar i till vardags.
- Tyskland var en nitlott, säger Ekdal till Fotbollskanalen.

I förra veckan lottades gruppspelet för kommande sommars VM i Ryssland. Sverige hamnade i grupp F tillsammans med Sydkorea, Mexiko och regerande världsmästaren Tyskland.

- Det kunde ha gått både bättre och sämre, säger landslagsmittfältaren Albin Ekdal till Fotbollskanalen om lotten.

- Att få Tyskland var en nitlott, de ville man inte ha. Sedan är jag övertygad om att både Sydkorea och Mexiko är bra lag, men jag har inte jättebra koll på dem. Det kommer bli extremt tufft att ta sig vidare från gruppen, men jäkligt häftigt. Jag tror att alla ser fram emot det, fortsätter han.

Du som bor i Tyskland, har du fått några gliringar från tyskarna?
- Ja, de är kaxiga och självsäkra som vanligt. Det blir tufft, så klart. Men vi har gjort bra prestationer mot andra bra lag. Chanserna finns.

Ekdal har under Janne Andersson varit en viktig pjäs på landslagets innermittfält, men åkte på en skada i det första playoffmötet mot Italien och missade returmötet. I gårdagens möte mellan Hamburg och Wolfsburg gjorde han comeback för sitt HSV.

- Det är som vanligt med mig den senaste tiden, mycket småskador. Det är klart att det är tufft att inte få rytmen man behöver för att komma igång helt och hållet. Men det är bara att köra på. Jag spelade bra med landslaget under de matcher jag han med och jag har gjort det helt okej här. Jag får hålla mig skadefri och köra vidare, säger Ekdal om sin höst.

Sett till att det är ett VM som kommer nu till sommaren - kommer du göra något annat i hur du tacklar skadeproblemen?
- Egentligen inte. Man vill alltid vara skadefri, så hade det varit något som jag hade kunnat göra annorlunda så hade jag gjort det för länge sedan. Det kanske skulle vara att vara lite extra noga med saker och ting, men det försöker jag vara hela tiden i och med att jag har en ganska stor skadehistorik. Nu gäller det att hålla sig skadefri hela våren och spela mycket för att komma i bra form till VM.

Sverige inleder VM-gruppspelet med att möta Sydkorea, därefter möter man Tyskland i den andra gruppspelsomgången och Mexiko i den tredje.

Publicerad 2017-12-10 kl 08:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons