Ekdal räddades av VAR - men Hamburg föll efter kanonmål

Bundesliga

Albin Ekdal drog mot RB Leipzig på sig en straff, som efter videogranskning dömdes bort.
Men Hamburg föll ändå med 2-0.

Ryggbesvär gjorde att Albin Ekdal inte kunde spela för Sverige mot Vitryssland i VM-kvalet i söndags. Men när Hamburg under fredagen mötte RB Leipzig på hemmaplan startade den svenske mittfältaren.

I den första halvleken hamnade också Ekdal i centrum, när han bröt i eget straffområde. Men domaren pekade på straffpunkten och tyckte svensken behandlat Timo Werner på ett oschysst sätt. Efter videogranskning av situationen valde dock domaren, till synes korrekt, att istället döma hörna till RB Leipzig.

Leipzig vann drabbningen ändå. Naby Keita, som är klar för Liverpool till nästa sommar, dunkade in ett kanonmål från långt håll i den 67:e minuten och kort därefter satte Timo Werner 2-0.

Albin Ekdal byttes ut i den 74:e minuten. Leipzig-svensken Emil Forsberg missade matchen på grund av förkylning.

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän