Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Etuhus enorma hyllning: "Vet att Isak kommer bli en del av världstoppen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Alexander Isak, 17, väntar fortfarande på sin chans i Borussia Dortmund.
Nu hyllas han stort av sin tidigare lagkamrat i AIK, Dickson Etuhu.
- Han har den där speciella personligheten som alla de bästa spelarna har, säger Etuhu till ITV News. 

I januari såldes Alexander Isak från AIK till Borussia Dortmund, för hela 85 miljoner kronor enligt tyska Kicker. I en intervju med ITV News berättar nu anfallarens vän och tidigare lagkamrat, 34-årige Dickson Etuhu, om sin syn på Isak.

- Alex är ingen vanlig 17-årig kille. Han är väldigt mogen för sin ålder och är väldigt jordnära. Du får aldrig någon större reaktion från honom. Man vet aldrig om han är arg eller glad, för han är alltid så fokuserad. Det verkar som att de bästa spelarna alltid har den speciella personligheten, säger Etuhu till ITV.

- Man ser många unga spelare som får pengar och köper massa fina bilar och klockor, men han går fortfarande runt i sin Adidas-dress. Han är fortfarande en ung kille. De där små sakerna är något som du lägger märke till när det gäller unga spelare.

Etuhu fullständigt öser beröm över 17-åringen.

- När han var i AIK var han den bästa spelaren som klubben någonsin haft, det var massa snack om att stora klubbar ville honom. Men han gick ändå upp varje morgon, satte sig på tunnelbanan och bytte sedan till bussen för att ta sig till träningen. Det skulle aldrig hända i England. Jag brukade erbjuda honom skjuts hem, men han lät mig bara släppa av honom vid tunnelbanestationen.

Etuhu hävdar att han såg att Isak var "något speciellt" redan de första gångerna som den dåvarande 16-åringen fick chansen att träna med AIK:s A-lag. Enligt veteranen är Isak "född till att vara en målgörare".

- Han är en av de spelarna som du redan i ung ålder kan se kommer att spela på den allra högsta nivån i fotbollsvärlden. Jag vet att det är så. Hans avslut är fantastiska och hans spelsinne är fantastiskt. Att veta när man ska släppa bollen och passa den vidare är inte normalt i den åldern som han är i, säger Etuhu till ITV.

- All uppmärksamhet kring att han är den dyraste allsvenska försäljningen någonsin påverkar inte honom. Han bryr sig inte ens om det. Vi pratade om en flytt till Premier League men han hade varenda klubb efter sig och vissa var beredda att betala ännu mer pengar för honom och slå det svenska rekordet ännu mer. Men han satte sig ner med sin familj och de valde Dortmund, eftersom det är den bästa platsen i världen att utvecklas som ung talang just nu. Jag blev överraskad av valet, men jag blev också väldigt imponerad av det eftersom de flesta i hans situation hade valt att gå till någon av de stora flashiga klubbarna. Men för honom handlade allt om att utvecklas.

Etuhu berättar också att han pratar med Isak regelbundet, och att svensken trivs i sin nya klubb Borussia Dortmund. Isak har fortfarande inte gjort debut i Bundesliga-klubben.

Se en sammanfattning av Isaks galna år fram till flytten till Tyskland i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-23 kl 17:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons