FC Bayern krossade Albin Ekdals Hamburg

Serie A

Albin Ekdal spelade från start i Bundesligapremiären med Hamburg. Men det var, som väntat, motståndarlaget FC Bayern som kopplade greppet och till sist tog en förkrossande 5-0-seger.

Klassiska HSV har svajat rejält de senaste åren och statusen som den enda klubb att aldrig åka ur högstaligan i Tyskland har varit rejält hotad flera gånger. Men i slutet av varje vår har Hamburg ständigt lyckats rycka upp sig och greppa sista halmstrået. Så även förra säsongen. Då krävdes dock ett dramatiskt kvalspel för att klara kontraktet.

Och det började dystert även när det nya spelåret sparkades igång på fredagskvällen. I mitten av första halvlek satte hemmalaget FC Bayern 1-0 genom Mehdi Benatia, på nick.

Bara några minuter in i andra halvlek stötte sedan Robert Lewandowski in 2-0 för FC Bayern efter att Thomas Müller först pressat ned backlinjen och kämpat fram bollen åt den polske anfallaren.

Med en timme spelad fick Albin Ekdal kliva av, efter att mestadels ha utfört en defensiv insats på Allianz Arena. Svensken kämpade hårt men hade, liksom resten av HSV, svårt att etablera några varaktiga anfall.

Utan honom på planen fortsatte Bayern att ösa på. Först såg Thomas Müller till att förvalta ett fint yttersideinlägg från Douglas Costa genom att trycka in 3-0 för Bayern och kort senare rundade samme Müller målvakten fint i en djupledslöpning och rullade in 4-0.

Även 5-0 skulle komma. Douglas Costa, som hört till planens bästa spelare, bombade in bollen i bortre burgaveln från distans, sedan Hamburg misslyckats rejält med att rensa från eget straffområde.

– Bayern är ett av de bästa lagen i Europa. Vi måste gå vidare och lära oss av våra misstag, säger Albin Ekdal till Hamburgs officiella twitter-konto efter matchen.

FC Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Benatia, Alaba - Alonso - Robben, Vidal, Müller, Costa - Lewandowski.

Hamburg SV: Adler - Diekmeier, Djourou, Spahic, Ostrzolek - Ekdal, Jung, Holtby - Gregoritsch, Schipplock, Ilicevic.

Publicerad 2015-08-14 kl 22:20