POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA

Forsberg ger positivt skadebesked: "Mitt mål är att spela mot Hoffenheim"

Foto: Bildbyrån.

Emil Forsberg tränade i veckan på egen hand.
Nu berättar svensken att han siktar på spel mot Hoffenheim.
- Jag måste bara vila lite, säger han enligt RBLive.de

RB Leipzigs svenske landslagsmittfältare Emil Forsberg gjorde förra helgen första Bundesliga-starten sedan i oktober i fjol, men blev utbytt med en mindre känning i ena knät och tränade inledningsvis på egen hand den här veckan.

Nu berättar svensken att det inte rör sig om något allvarligt och att han siktar på att vara med på måndag mot Hoffenheim i ligan. 

- Det är bara en ligamentkännig, inget allvarligt. Jag måste bara vila lite. Det dröjer inte länge, men vi är försiktiga. Mitt mål är att spela mot Hoffenheim på måndag, säger han enligt RBLive.de. 

Forsberg var annars glad över att få 60 minuter på planen, då han innan förra matchen mot Stuttgatrt endast gjorde tre lite kortare inhopp i ligan. 

- Det var väldigt viktigt för självförtroendet att få känna att man är tillbaka utan problem och utan att känna smärta. Det är en cool känsla. Min prestation var varken bra eller dålig, men det var nödvändigt att få 60 minuter för att komma i form. 

Mittfältaren berättar vidare att han alltid är positiv och försöker att njuta av livet, även om han haft det lite tyngre med ljumskproblemen. 

- Jag är alltid positiv, det är jätteviktigt för mig. Jag har ett bra liv med min lilla dotter och min fru, hela min familj - alla mår bra och nu gör jag det också igen. Jag kan njuta av de små sakerna och vill inte oroa mig över min skada eller mitt humör. Jag håller huvudet högt. Det är även viktigt för laget, även om jag är inte med. Jag tycker att jag har bemästrat skadeperioden, säger han. 

Forsberg, som har kontrakt med Leipzig fram till sommaren 2022, och i somras åter spekulerades vara aktuell för en flytt från klubben, kommenterar även sin framtid och är tydlig med att han gärna spelar vidare för Leipzig i Tyskland. 

- Jag har mina bästa år framför mig. Det är därför jag är glad över att jag kan spela nu igen. Vi får se om jag stannar här till att jag är 30 år (vid kontraktets slut 2022). Jag tror att klubben inte vill ha 30-åringar, men jag är som ett fint rött vin och blir bättre med åren. 

Forsberg fick därefter en fråga om han nu inte känner samma behov av att lämna Leipzig som han gjorde för två år sedan och svarade så här: 

- Kanske, jag har blivit pappa och har ett annat perspektiv på livet. Men som jag alltid sa då - en spelare har drömmar. En dag vill han kanske spelare i Italien, Spanien eller England. Jag har varit i Leipzig i fyra år nu och trivs fortfarande väldigt bra. Jag har inga problem här och jag tänker bara på våra mål. Supportrarna, klubben och vi spelare vill spela i Champions League igen. Vi vill höra hymnen i Leipzig igen. Vi jobbar för det. 

Emil Forsberg är den här säsongen noterad för 17 matcher i alla turneringar. Leipzig ställs härnäst i morgon mot Hoffenheim och är placerat på fjärdeplats i Bundesliga. 

Publicerad 2019-02-24 kl 10:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå