Forsberg målskytt i Leipzigs cupkross

Bundesliga

Leipzig vann med förkrossande 6-1 mot Wolfsburg.
Vem som gjorde ett av målen? Emil Forsberg.

Under onsdagen ställdes Emil Forsberg och hans RB Leipzig mot Wolfsburg i den andra omgången av tyska cupen.

Leipzig fick en drömstart på matchen mot Bundesliga-konkurrenten, då laget tog ledningen i den 13:e minuten efter ett självmål av Jeffrey Bruma. Ställningen stod sig till paus.

I matchens andra akt lade Leipzig i en högre växel. I den 55:e minuten gjorde Marcel Sabitzer 2-0 och sedan var det det dags för Emil Forsberg att presentera sig i målprotokollet. På ett inspel kunde svensken från nära håll stöta in 3-0 för sitt lag. Det var Forsbergs tredje mål den här säsongen.

Kort efter Forsbergs mål utökade RB Leipzig sin ledning ytterligare och den gången var det Konrad Laimer som höll sig framme. Med 20 minuter kvar av satte även Timo Werner dit 5-0 för RB Leipzig.

Leipzig ville dock mer och i slutet gjorde Timo Werner även sitt andra mål i matchen. Innan slutsignalen ljöd reducerade Wolfsburg till 6-1, vilket blev matchens slutreslutatet. I och med segern är nu Leipzig klart för åttondelsfinal i tyska cupen.