Bundesliga

Chans att sätta press på Bayern München.
Då kryssade RB Leipzig borta mot Wolfsburg.
Svenske Emil Forsberg stod för en assist.

RB Leipzig skulle få en bra start på matchen mot Wolfsburg under lördagen. Emil Forsberg kunde efter bara fem minuter spela fram Nordi Mukiele som la in ledningsmålet. Svensken fick bollen i djupled till vänster och passade till andra sidan straffområdet där Mukiele dök upp.

Men Wolfsburg skulle vända matchen innan paus. Wout Weghorst kvitterade och Renato Steffen gav hemmalaget ledningen med tio minuter kvar av första halvlek.

I paus byttes Forsberg ut till förmån för Christopher Nkunku. I den andra halvleken skulle Leipzigs Willi Orban kvitterade ganska snabbt, men det blev inga fler mål i matchen och Leipzigs missräkning var ett faktum.

Inför matchen hade Leipzig 31 poäng, och hade därför chansen att gå om Bayern München och ta över förstaplatsen (med en match mer spelad). 2-2 mot Wolfsburg betyder att de fortfarande är en poäng efter, och Bayern kan göra ett litet ryck efter deras match under söndagen.

På onsdag ställs Forsberg och Leipzig mot Union Berlin, avspark 20.30.