Bundesliga

Leipzig begav sig till Signal Iduna Park under lördagen.
Då byttes Emil Forsberg in och svarade för en assist i gästernas 3-2-seger.

Emil Forsberg.

Bayern München föll ihop som ett korthus mot Eintracht Frankfurt. En förlust som öppnade upp för bland annat Borussia Dortmund och RB Leipzig i Bundesliga-toppen och under lördagskvällen ställdes lagen mot varandra i Dortmund.

Men trots det massiva hemmastödet var det gästerna som fick den bästa starten på matchen.

Redan efter 15 minuters spel visades Mats Hummels ut efter att ha förhindrat Lois Opendas framfart i ett friläge. Därefter var Remy Bensebaini olycklig när han styrde in 0-1 i egen bur.

Men mot all rimlighet lyckades Niklas Süle hålla sig framme och skicka in kvitteringen på stopptid i den första halvleken. Men glädjen skulle visa sig bli kortvarig.

Tio minuter in i den andra akten kunde österrikaren Christoph Baumgartner hålla sig framme och stöta in en retur från nära håll.

Efter ledningsmålet bevakade Leipzig ledningen och på stopptid kunde sedan inbytte Emil Forsberg servera en framspelning till Yussuf Poulsen, som prickade dit matchavgörande 3-1.

Därefter kunde förvisso Niclas Füllkrug skapa lite nerv i matchen med sin sena reducering. men målet kom för sent och Dortmund fick aldrig till någon riktig slutforcering.

Dortmund: Kobel – Meunier, Hummels, Schlotterbeck, Bensebaini – Can, Özcan – Reus, Brandt, Bynoe-Gittenns – Füllkrug.

Leipzig: Blaswich – Simakam, Kolstermann, Lukeba – Henrichs, Schlager, Haidara, Raum – Baumgartner, Simons – Openda.